ατζέντα

Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις για γονείς και αγορά χειροποίητων ειδών στα Πιτσιρίκια στα Άνω Πατήσια.

  • Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου, Μ17 – Καλλιτεχνικό εργαστήρι (Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα), Ωράριο: 11.00 – 20.00, Είσοδος Ελεύθερη
Τα Πιτσιρίκια, η πρώτη εναλλακτική διοργάνωση για παιδιά και γονείς που θέλουν κάτι διαφορετικό, υποδέχονται το 1o Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού με μία σειρά πρωτότυπων εργαστήριων για παιδιά, ενημερωτικές διαλέξεις για νέους και μελλοντικούς γονείς από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, αλλά και μία αγορά χειροποίητων παιδικών προϊόντων από τους σημαντικότερους εμπόρους και δημιουργούς!

Στη πανέμορφη διώροφη μονοκατοικία που στεγάζεται το Μ17, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, πιτσιρίκια από 3 έως και 9 ετών μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων, εξασκώντας τη φαντασία τους και αναπτύσσοντας ικανότητες όπως αυτές της ομαδικότητας και της έκφρασης. ΤοΜπισκοτοπαίχνιδο της La Mimada Del Barrio τους, το θεατρικό παιχνίδι των Kids On Stage που ξεσηκώνει τους μικρους εν δυνάμει stars, το εργαστήρι των χρωμάτων από το Μ17 αποτυπώνοντας παιδικές “εικόνες”, η γλυπτική απόφελιζόλ όπου η έννοια του όγκου παίρνει νέες διαστάσεις, αλλά και η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, που παρουσιάζει ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!

Παράλληλα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στους μικρούς μας φίλους στοΣυμβουλευτικό Σταθμό της “Λέξης” (κατόπιν ραντεβού) και να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα “Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας”. 

Από τα Πιτσιρίκια δεν θα μπορούσε να λείψει και η αγορά εκλεκτικών χειροποίητων και εναλλακτικών ειδών, όπως είδη ρουχισμού, πρωτότυπα παιχνίδια, διακοσμητικά, είδη βάπτισης, φυτικά καλλυντικά καθώς και δώρα για τη νέα μαμά. 

Πρόγραμμα εργαστηρίων για παιδιά

Σάββατο
12:00 - 13:30 | Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio ηλικίες 3-8
14:00 - 15:30 | Θεατρικό Παιχνίδι από το Kids On Stage ηλικίες 4 – 8
16:00 – 17:00 
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4- 9 ετών)
19:00 - 20:00 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! ( ηλικίες 4 - 9)

Κυριακή
12:00 - 13:30 Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio (ηλικίες 3 - 8 ετών)
14:00 - 15:30 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! (ηλικίες 4 - 9 ετών)
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4 - 9 ετών)

Εργαστήρια για γονείς:

Κυριακή
17.00 - 20.00 Συμβουλευτικός Σταθμός από τη “Λέξη”
18.00 - 19.00 Ομιλία: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας"

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μιας προσωπικής συνάντησης με εξειδικευμένους επιστήμονες. Θα μπορέσουν να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες σχετικά με θέματα μάθησης, λόγου, συμπεριφοράς, σχολικής και οικογενειακής ζωής.
Για να προγραμματίσετε το δωρεάν προσωπικό σας ραντεβού, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία: 210-6810683 ή 6977663892.

Η διοργάνωση:
"Τα Πιτσιρίκια" είναι μια οργάνωση που ασχολείται με το παιδί! Αποτελείται από μια ομάδα νέων γονειών που δραστηριοποιούνται σε οτιδήποτε εναλλακτικό έχει σχέση με τα αγαπημένα μας πιτσιρίκια. Πρόκειται για μια νέα ιδέα για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών που επιμένουν να διαφέρουν.


Πληροφορίες: Μ17 - καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα. Links: http://tapitsirikia.gr https://www.facebook.com/events/570252746339950/


«Ο Μεγαλέξανδρος νικάει τον Δράκο» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λίγα λόγια για την παράσταση:Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί την εμβληματική παράσταση του σημαντικού σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη «Ο Μεγα...
ΜΟΜΟ στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Λίγα λόγια για την παράστασηΤι είναι ο χρόνος; Πώς γίνεται, ενώ περπατάς αργά, να πηγαίνεις πολύ γρήγορα; Γίνεται να κλέψεις τον χρόνο των α...
Ο Γιώργος Θεοφάνους μας μιλάει για.. Τέρατα και πως είναι να είσαι πατέρας 4 παιδιών!
Ο γνωστός συνθέτης- στιχουργός και συγγραφέας, Γιώργος Θεοφάνους αλλάζει τα δεδομένα στο παιδικό θέατρο και δημιουργεί μια παράσταση υψ...
Πρεμιέρα KinderDocs με την ταινία Childhood
Καλώς ήρθατε για δεύτερη χρονιά στο KinderDocs, τo φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους, αλλά και εκπ...
Ελάτε να φυτέψουμε τους πρώτους μας σπόρους... ραντεβού στο Πάρκο Tρίτση.
Ορισμένοι από εμάς, είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σε ένα σπίτι με κήπο. Με λίγη βοήθεια από τους γονείς μας, αγαπήσαμε την κηπουρ...
Η Αθήνα απέκτησε το δικό της Μουσείο Παιχνιδιών!
Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν επειδή μεγαλώνουν. Μεγαλώνουν επειδή σταματούν να παίζουν. Αυτή την τρυφερή αλήθεια που –δυστυχώς-την μ...

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Εσείς ρωτάτε και οι ειδικοί απαντούν:Νοε     22
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus