Ο Θίασος  Ηλία Καρελλά παρουσιάζει από Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και για 4 Κυριακές έως 9 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στον πολυχώρο ΙΛΙΟΝ (Τροίας  34 & Πατησίων) την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών «Φιγούρα Μαγεμένη», που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι. Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν στην Ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση-πολυθέαμα χωρισμένη σε τρία μέρη.

 Παράλληλα, από το Σάββατο 15Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο έως 8/3 στις 5 το απόγευμα, οι μικροί φίλοι του θεάτρου σκιών θα έχουν την ευκαιρία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να συμμετέχουν στα εργαστήρια κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη. Στο τέλος των εργαστηρίων τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τη φιγούρα που τα ίδια θα έχουν φτιάξει από διάφανο πλαστικό και ανεξίτηλα χρώματα, έτοιμη για να παίξουν!

Περισσότερα για την παράσταση Φιγούρα Μαγεμένη:

Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο… Ποιός είναι ο Μαυρομάτης; Πότε ήρθε στην Ελλάδα; Πώς ήταν η πρώτη φιγούρα θεάτρου σκιών; Ποιος ήταν ο πατέρας του ελληνικού θεάτρου σκιών;  Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών και κούκλες.

Μέρος Δεύτερο: Παρακολουθούμε την παράσταση του Καραγκιόζη

16/2: «Το πανηγύρι του Καραγκιόζη»

23/2 « Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Φίδι»

2/3 « Ο Καραγκιόζης Μασκαράς»

9/3 « Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»

Μέρος Τρίτο: Οι μικροί φίλοι του Θιάσου παίρνουν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε  διασκεδαστικά παιχνίδια,  μαθαίνουν πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνουν  ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν!

Πληροφορίες:

Εργαστήρια Κατασκευής Φιγούρας

Έναρξη: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εργαστήρια: Σάββατο 15/2, 22/2, 1/3 & 8/3

Ώρα έναρξης: 5 το απόγευμα

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Κόστος: 10€/ εργαστήριο, αδέλφια: 7€/ εργαστήριο, γκρουπ από 10 άτομα: 7€/ εργαστήριο. Για παρακολούθηση 4 εργαστηρίων με προαγορά: 28€

Ηλικίες: 5 έως 12 ετών

Παραστάσεις «Φιγούρα Μαγεμένη»

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Παραστάσεις: Κυριακή 16/2, 23/2, 2/3 & 9/3 2014

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 5 το απόγευμα

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 7€, Άνεργοι/ Γκρουπ από 10 άτομα: 6€

«Ίλιον» Σινεμά – Μουσική – Πολυχώρος, Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου), πλησίον σταθμού Βικτωρίας, Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2108810602, www.thiasoskarella.weebly.com