Το Κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ του Χρήστου Αυτσίδη, με τις κούκλες και τη φυσαρμόνικά του, καλοσωρίζει το Φθινόπωρο στην αυλή του Ακαδήμεια, με τρεις διαφορετικές παραστάσεις, στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013. -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 8:00 μ.μ.: «Νερόμυλε… για σένα» 

Ένας παλιός πέτρινος νερόμυλος κινδυνεύει από την ανθρώπινη απληστία. Θέλουν να τον γκρεμίσουν για να χτίσουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Τα πλάσματα του δάσους αντιδρούν και τα τρυφερά λόγια ενός μικρού δράκου: «…νερόμυλε…ξέρεις… το ξέρεις ότι θα σε γκρεμίσουν. Όμως άκου κι αυτό… ότι ακόμη και μια πετρούλα αν μείνει από σένα, εγώ θα της μιλάω, σα να ήσουν εσύ…» «…δέντρο, θα σε κόψουν. Όμως εγώ θα κρατήσω το πιο μικρό κλαδάκι σου για πάντα κοντά μου…» καταφέρνουν να συγκινήσουν ακόμη κι αυτόν τον πλέον σκληρό άνθρωπο, τον επιχειρηματία με την «πέτρινη καρδιά». Έτσι οι ξύλινες «χούφτες» του νερόμυλου πάλι γυρίζουν… δροσίζουν… δίνουν ζωή…

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 11 ΚΟΥΚΛΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60 ΛΕΠΤΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7,5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ -ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 8:00 μ.μ.: «Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκόξινες καντάδες…»

Παράσταση που μιλάει για τη ρύπανση της θάλασσας. Το καράβι-ναυάγιο, γίνεται κίνητρο παιχνιδιού, καθώς η δύναμη της φαντασίας των μικρών μας ηρώων και η ευρηματικότητά τους δημιουργούν σκηνές κωμικές, σκηνές με ρομαντισμό, με τραγούδια αγάπης (καντάδες), με αυτοθυσία, με αφοσίωση σ’ έναν υγιή σκοπό: Θέλουν να γίνουν «πειρατές», να δώσουν μάχη με το άδικο για να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο!  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 16 ΚΟΥΚΛΕΣ   ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7,5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 8:00 μ.μ.: «Ρόδες από πορτοκάλι, τρένο από αγριολούλουδα και αχτίδες»

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5125600, Email:

info@akademeia.gr