Το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχυλείων, οργανώνει για δεύτερη χρονιά διημερίδα για το θέατρο και το παιδί. Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα «Το Θέατρο ξανα-πηγαίνει Σχολείο». Μια μικρή γιορτή, όπου δημιουργοί του χώρου του Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους, εκπαιδευτικοί και μαθητές, γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία μιας ενημερωτικής αλλά και δημιουργικής συνάντησης, με αντικείμενο αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο της θεατρικής δημιουργίας.
Το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο θα πάρει μέρος στην διημερίδα με ομιλία της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, με τίτλο: «Παίζοντας θέατρο μέσα στο σχολείο – Όταν η δυσκολία γίνεται έμπνευση, την Κυριακή  29/9, στις 2.15 μ.μ.
Επιπλέον, θα παρουσιάσει την παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι», ένα μουσικό παραμύθι από κλωστή…, το Σάββατο 28/9, στις 5.15 μ.μ.
«Το Θέατρο ξανά-πηγαίνει Σχολείο», Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας, Είσοδος ελεύθερη.