Η παιδική παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους έπειτα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά στο Θέατρο 104 και μια υπέροχη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει και φέτος την πορεία της στο 104 και στα σχολεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα! Στο ταξίδι μας αυτό συνοδοί είναι ο μαγικός κόσμος του Βιβλίου και το Θέατρο Σιλουετών!

Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας θεμελιώνεται στον διττό ρόλο της θεατρικής δραστηριότητας – και ως αυτοσκοπός αλλά και ως μέσο ανάδειξης ενός άλλου σημαντικότατου εκπαιδευτικού στόχου: τη σημασία των Βιβλίων και της Ανάγνωσης για τη διεύρυνση της παιδικής φαντασίας και την καλλιέργεια πολλαπλών αναφορών που ίσως καλυτερέψουν τη ζωή μας!

Σύντομη Περιγραφή
Μια «σύγχρονη» ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη. Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν, ο Δον Κιχώτης -ο Παράφρων Παράφωνος Ιππότης- και πόσοι άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της; Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα περιπετειώδη ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες-ήρωές της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσεως και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του!
Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί, που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ιστορία μας και ζωντανεύουν στην παιδική ψυχή τη μαγεία των βιβλίων. Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους σε μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε! Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, Μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 213-0226698, 6978-059191, 6974-296583.