«Η Μυλωνού», η θεατρική παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος που συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να προσφέρει κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους, συναντά την ιστορία των μύλων και τις παραδόσεις γύρω από τον κύκλο του ψωμιού, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ (www.loulismuseum.gr), μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι (Σπετσών 1).

Για δύο μόνο παραστάσεις (Παρασκευή 3 & 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα) και με πολύ χαμηλό εισιτήριο (5 ευρώ), οι ηθοποιοί της ομάδας Μικρός Νότος υποδέχονται μικρούς και μεγάλους μέσα σε έναν χώρο που αποτυπώνει την ιστορία των μύλων. Περιδιαβαίνουν μαζί ανάμεσα στα εκθέματα (μηχανήματα παλιών μύλων, σφραγίδες πρόσφορου από όλο τον κόσμο, ειδώλια και θεματικά αντικείμενα ακόμα και από την αρχαιότητα, όλα σχετικά με την αλυσίδα «σιτάρι – αλεύρι – ψωμί») και ξετυλίγουν, με θεατρικό παιχνίδι και ζωντανή μουσική, το παραδοσιακό παραμύθι της πανέξυπνης Μυλωνούς από τη Νάξο…

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Η Μυλωνού» απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών και τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες, κάνοντας το θέατρο κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Ολόκληρη η παράσταση (μαζί με τα λαϊκά παραμύθια «Ο λαγός και οι βάτραχοι» και «Ο κάβουρας και το φίδι») παρουσιάζεται (από αρχές Νοεμβρίου μέχρι τέλη Ιανουαρίου) κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο dancevacuum στο Χαλάνδρι (Διογένους 42, κοντά στο μετρό Αγίας Παρασκευής). Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, με ευθύνη για τη μουσική σύνθεση και διδασκαλία είναι ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δώρα Σαμψώνα, Συμεών Τσακίρης. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.  Info:

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ: Παρασκευή 3 Οκτωβρίου & Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 18.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτα (η ξενάγηση, το παραμύθι & το διαδραστικό παιχνίδι)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 5 ευρώ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 6997 715382

Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6997 715382 & η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας).

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ, Σπετσών 1, στο Κερατσίνι, μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, www.loulismuseum.gr