Η μεγαλύτερη γιορτή ειδών χειροτεχνίας και “Do it Yourself” («φτιάξτο μόνος σου») θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, την Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Οκτωβρίου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύστερα από τη θερμή υποδοχή που έλαβε το 2014 όπου η προσέλευση ξεπέρασε τους 15.000 επισκέπτες.

Οι λάτρεις της χειροτεχνίας, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, συναντώνται σε μια πλατφόρμα δημιουργίας που περιλαμβάνει όλα τα στάδια του crafting, τη σύλληψη της ιδέας, την τεχνική, τα απαραίτητα εργαλεία, τα στάδια εργασίας, τη συσκευασία, την παρουσίαση, την πώληση.

Οι επαγγελματίες του χώρου του χειροποίητου μπορούν να συμμετάσχουν με δικό τους περίπτερο  και να διαθέσουν επί τόπου προς λιανική και χονδρική πώληση τα προϊόντα τους. Ειδικότερα, η Χειροτέχνικα απευθύνεται σε όσους διατηρούν κάποιο κατάστημα υλικών, εργαλείων και εξοπλισμού για χειροτεχνίες ή κάποιο αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα, σε όσους έχουν ή εκπροσωπούν κάποιο χώρο όπου διοργανώνονται σεμινάρια χειροτεχνίας για ενήλικες ή παιδιά, σε αντιπροσώπους εταιριών με είδη σχετικά με τις χειροτεχνίες και το DIY, σε περιοδικά του χώρου, σε εκδοτικούς οίκους και σε επαγγελματικές σχολές.

Στο πλαίσιο της Χειροτέχνικα πραγματοποιούνται δραστηριότητες που δίνουν τη δυνατότητα στους εκθέτες να μοιραστούν τεχνικές, νέα του χώρου, ιδέες και λύσεις μέσα από σεμινάρια και παρουσιάσεις. Οι δραστηριότητες που καλύπτει η Χειροτέχνικα περιλαμβάνουν υλικά πλεξίματος, είδη ραπτικής, υλικά ζωγραφικής και hobby, υφάσματα, υλικά κοσμήματος (faux bijoux, αργυροχρυσοχοϊα, ημιπολύτιμοι λίθοι), υλικά συσκευασίας,  είδη διακόσμησης, υλικά γάμου και βάφτισης, εργαλεία κήπου, μαγειρικά σκεύη, είδη ζαχαροπλαστικής και είδη χρωματοπωλείου.

Οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν το κοινό τους και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Η Χειροτέχνικα θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως και 11 Οκτωβρίου στο Περίπτερο 16 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (ΔΕΘ).  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν (σε Αθήνα ή/ και Θεσσαλονίκη) μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.xeirotexnika.gr.

Η Χειροτέχνικα διοργανώνεται με τη συνεργασία του ftiaxto.gr.