Το Planet Physics, o νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν λίγο καιρό στην περιοχή των Βριλησσίων, παρουσιάζει για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 6 νέα προγράμματα που θα ενθουσιάσουν παιδιά και μεγάλους με αντικείμενο τον ήχο, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη βιολογία, την αστρονομία, τα πειράματα στον κήπο και το συνδυασμό θεατρικού παιχνιδιού και φυσικής.

Παράλληλα, λειτουργεί η μόνιμη έκθεση με τα 30 και πλέον διαδραστικά εκθέματα, στην οποία οι επισκέπτες – πάντα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου ξεναγού – έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλά εντυπωσιακά φαινόμενα  με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό για τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν…διασκεδάζοντας!

Αναλυτικά τα νέα προγράμματα είναι τα εξής:

1.      ΗΧΟΣ; ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ…ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Μπορεί ο ήχος να «ταξιδέψει» παντού; «Τρέχει» το ίδιο σε όλα τα μέσα; Απoκαλύπτουμε τα «λάθη» των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και δείχνουμε πώς σπάει το φράγμα του ήχου. Επίσης μαθαίνουμε πώς λειτουργεί το ανθρώπινο αυτί, και πώς από ποτήρια μπορούμε να δημιουργήσουμε ήχους διαφόρων συχνοτήτων. Τέλος κατασκευάζουμε το δικό μας πρωτότυπο μουσικό όργανο και το παίρνουμε μαζί μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών.

Κάθε Τρίτη 19:00 – 20:30 και κάθε Κυριακή 10:30 – 12:00 (Έναρξη 19/5)

2.      ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

Είναι αλήθεια ότι οι μαγνήτες έλκουν όλα τα μέταλλα; Ότι μπορώ να ξεχωρίσω τους πόλους ενός μαγνήτη κόβοντάς τον στα δυο; Ή μήπως  όχι;   Τα μυστικά των μαγνητών μας αποκαλύπτονται  ένα – ένα, μέσα από  πειραματικές δραστηριότητες που κάνουν τα ίδια τα παιδιά.  Βέβαια δεν  ξεχνάμε και τη …φιλική  σχέση  του μαγνητισμού με τον ηλεκτρισμό: πηνία, πυξίδες, μαγνήτες κ.α. επιστρατεύονται και μας αποκαλύπτουν πώς από τον ένα φτάνουμε στον άλλο. Το φινάλε, συναρπαστικό: κατασκευάζουμε έναν απλό ηλεκτροκινητήρα για να τον πάρουμε μαζί μας!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών.

Κάθε Τετάρτη 19:00 – 20:30 και κάθε Σάββατο 10:30 – 12:00 (Έναρξη 20/5)

3.      ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Σε τι διαφέρει ένα κύτταρο από ένα μόριο; Ποιες οι διαφορές των κυττάρων ενός φυτού κι ενός εντόμου; Τι είναι οι μύκητες; Απαντάμε σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικές με τη Βιολογία. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το μικροσκόπιο και φτιάχνουμε το δικό μας αντικείμενο παρατήρησης, το οποίο φωτογραφίζουμε και παίρνουμε μαζί μας (μαζί με τις φωτογραφίες που τραβήξαμε!)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών.

Κάθε Πέμπτη 19:00 – 20:30 (Έναρξη 21/5)

4.      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 1: “ΉΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ»

Από τι αποτελείται ο Ήλιος και από τι η Σελήνη; Πώς δημιουργούνται οι παλίρροιες; Γιατί υπάρχουν οι φάσεις της Σελήνης; Ανακαλύπτουμε τις απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Χρησιμοποιώντας τηλεσκόπιο παρατηρούμε τις ηλιακές κηλίδες και τους κρατήρες της Σελήνης. Φτιάχνουμε το δικό μας ηλιακό ρολόι, που μας συντροφεύει και μετά τα εργαστήρια!

Συνδυασμένο εισιτήριο ξενάγησης και προγράμματος: 10 ευρώ.

Κάθε Σάββατο 19:00-22:15 (Έναρξη 23/5)

5. ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ!

Ο καιρός είναι καλός και βγαίνουμε στον κήπο! Υπάρχει καλύτερος χώρος για να κάνουμε πειράματα Φυσικής; Χρησιμοποιώντας νερό, συζητάμε για την υδροστατική πίεση, φτιάχνουμε γιγάντιες σαπουνόφουσκες και δημιουργούμε ένα ουράνιο τόξο!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών

Κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:30 (Έναρξη 22/5)

6.      ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ”

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, εξερευνούμε τον Κύκλο του Νερού. Ανακαλύπτουμε τις καταστάσεις του νερού (στερεό – υγρό – αέριο), παίζουμε με τα κύματα και κάνουμε τις δικές μας κατασκευές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών.

Κάθε Τρίτη 17:30 – 19:00 (Έναρξη 19/5)

Κόστος συμμετοχής για όλα τα προγράμματα: 6 ευρώ

Συνδυασμένο εισιτήριο ξενάγησης στα διαδραστικά εκθέματα και προγράμματος: 10 ευρώ.

INFO: PLANET PHYSICS

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984

Official website: http://www.planetphysics.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR