Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που έχει γράψει η ίδια η σκηνοθέτις, «η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» είναι μία συγκινητική αλλά και διασκεδαστική μουσικοθεατρική παράσταση – ωδή στη μητρική αγκαλιά.

Οι πρωταγωνιστές – η μαμά, ο μπαμπάς και το παιδί (μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος) -, αφηγούνται τη δύναμη που ασκεί η αγκαλιά, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του σώματος που εκφράζεται μέσα από το ρυθμό και τη μίμηση, ενώ δε λείπουν στοιχεία της παντομίμας, του βωβού κινηματογράφου και της κωμωδίας. Η μη λεκτική επικοινωνία, που αποτελεί το πιο διεισδυτικό και βασικό εργαλείο αλληλεπίδρασης παιδιών-ενηλίκων, είναι θεμελιώδες στοιχείο της παράστασης όπως και της καθημερινής ζωής. Οι ήχοι που παράγονται από το σώμα των ηθοποιών (μέσα από τη τεχνική του body percussion), από τις κλακέτες και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό (scat singing) ντύνουν την παράσταση και μας οδηγούν στο θαυμαστό κόσμο της αγάπης και της αγκαλιάς.

Τα σκηνικά αντικείμενα έχουν παράταιρα μεγέθη (άλλα μεγεθυμένα και άλλα μικροσκοπικά), όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνεται ένα παιδί, ενώ η παράσταση βασίζεται στον ρυθμό και στην ακρίβεια των κινήσεων των ηθοποιών.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές και τις αστραπές και ζητά την αγκαλιά της μαμάς του. Αλλά τη ζητάει και κάθε άλλη στιγμή, όπως κάθε βρέφος και νήπιο. Ο μαγικός σύνδεσμος μητέρας – παιδιού και η κοινή τους καθημερινή πορεία, μέχρι που το ίδιο το παιδί αποφασίζει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς του και να “ξαναγεννηθεί”.

Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, η ενηλικίωση και η προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μόνος χωρίς φόβο και να εξελιχθεί αποτυπώνονται με συμβολισμό και μουσικότητα. 

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ.: 210 3255444, κάθε Κυριακή στις 16.45, είσοδος: 8€.