O ιδιοφυής σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον παρουσιάζει μια συγκινητική ιστορία για ένα αγόρι και το σκύλο του, που ακόμη και ο θάνατος αδυνατεί να τους χωρίσει! Οι πρώτες εικόνες από την ταινία «Frankenweenie» είναι ανατριχιαστικά υπέροχες: Ξύλινα σπίτια με μυτερές σοφίτες που «μυρίζουν» αμερικανική επαρχία, απειλητικοί κεραυνοί, γνώριμες, ισχνές φιγούρες με τεράστια μελαγχολικά μάτια! 

Ο ήρωας της ταινίας, ο νεαρός Victor, αφού έχασε αναπάντεχα τον καλύτερό του φίλο, τον αγαπημένο του σκύλο Sparky, επιστρατεύει την επιστήμη για να τον επαναφέρει στη ζωή, μόνο που θα προκύψουν μερικές… σταυροβελονιές. Ο Victor προσπαθεί να κρύψει το «εργόχειρό» του, αλλά, όταν ο Sparky το σκάει, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι και ολόκληρη η πόλη τον αντιμετωπίζουν ως τέρας. 

Αντλώντας την έμπνευση του από το κλασικό αριστούργημα της Mary Shelley «Frankestein», ο Tim Burton δημιουργεί μια ασπρόμαυρη μεγάλου μήκους stop motion ταινία με τρισδιάστατο animation. Κι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τίποτα δεν λείπει από τον αγαπημένο μικρόκοσμο του σκηνοθέτη, που φροντίζει περισσότερο ίσως από κάθε άλλον να υπηρετεί με συνέπεια την ίδια γοητευτικά σκοτεινή ατμόσφαιρα. 

Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά: «Ο λόγος που ήθελα εξαρχής να κάνω αυτή την ταινία, προκύπτει από το γεγονός ότι μεγάλωσα με ταινίες τρόμου τις οποίες αγάπησα. Αλλά ήταν και η σχέση που είχα, όταν ήμουν παιδί, με ένα σκύλο. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και βαθιά σχέση. Οι σκύλοι προφανώς δεν ζουν όσο οι άνθρωποι, οπότε βιώνεις το τέλος αυτής της σχέσης. Έτσι, σε συνδυασμό με το μύθο του Φρανκενστάιν, ήταν μια πολύ δυνατή ιστορία, μια πολύ προσωπική ανάμνηση». 

Αίθουσες προβολής – Αθήνα

Αίθουσες προβολής – Θεσσαλονίκη