Μετά τη θριαμβευτική πορεία που γνώρισε το 2011 και μετά από συνεχή αιτήματα του κοινού,  η ταινία θόλου «Τα μυστήρια του Νείλου» έρχεται και πάλι στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Έτσι, από την Τετάρτη 5 Ιουνίου έως και 29 Ιουλίου 2013, το κοινό για άλλη μία φορά θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει εικονικά ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο, αλλά και πιο επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο.

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι μια περιπέτεια, παραγωγής της Οrbita Max και της MacGillivray Freeman Films, που κόβει την ανάσα, μια πρωτότυπη ταινία που μας μεταφέρει εικονικά σε ένα ταξίδι μέσα από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν έως την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο. Η ταινία παρακολουθεί για  114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έχοντας επικεφαλής τους κκ. Pascuale Scaturro και Gordon Brown έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις, επικίνδυνους κροκόδειλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες, αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3.250 μίλια του ποταμού και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλον το Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ως τη θάλασσα. Όλο το ταξίδι, το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν, αλλά και την Αίγυπτο, αποκαλύπτει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από το Νείλο, όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί σε θόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι Brown και Scatturο έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α.

Προβολές στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο από Τετάρτη έως Κυριακή, ώρα: 18.30. ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11), τηλ.: 210 9469600.