Η παρουσία τους έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Ευρώπη και Κρήτη, ενώ πλέον προκαλούν το θαυμασμό των Αθηναίων, καθώς είναι πελώριοι, εντυπωσιακοί και πολύ ενδιαφέροντες. Ο λόγος για τους Δεινοσαύρους της Παταγονίας, που αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά είδη γιγάντων που κυριάρχησαν στον πλανήτη μας για περισσότερα από 180 εκατομμύρια χρόνια. 

Επιβλητικοί σκελετοί και πιστά προπλάσματα από τα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας, μίας από τις πιο πλούσιες σε παλαιοντολογικά ευρήματα περιοχές, παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και οι διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της έκθεσης και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών.

Στην αίθουσα προβολής της έκθεσης, κάθε μία ώρα προβάλλεται σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους Δεινοσαύρους της Παταγονίας. 

Ειδικά για τις σχολικές μονάδες, έχουν σχεδιαστεί εκπαιδευτικές περιηγήσεις που έχουν ως θέμα την προέλευση και εξέλιξη των δεινοσαύρων, την κυριαρχία τους για περίπου δύο εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, καθώς και τις θεωρίες για την εξαφάνιση ή τη μετεξέλιξή τους.

Τα εκθέματα φιλοξενούνται έως τις 26 Μαΐου 2013 στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ. (δίπλα στο Badminton), προσελκύοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.  Η έκθεση λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 π.μ. – 8.00 μ.μ., Σάββατο & Κυριακή: 10.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.).  Τιμή εισιτηρίου: 7€ για ενήλικες & 4€ για παιδιά. Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και ομάδες επισκεπτών. Τηλ. επικοινωνίας: 210-7701890.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και σε άτομα με αναπηρία. *Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας της έκθεσης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μ. Δευτέρα – Μ. Πέμπτη: 09:00 – 20:00
  • Μ. Παρασκευή – Μ. Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Δευτέρα του Πάσχα: 09:00 – 20:00 

Κέντρο Ιππασίας – Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή, http://www.dinosinathens.gr/.