Φέτος το καλοκαίρι η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις πιο εντυπωσιακές δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε! Στην επίδειξη πειραμάτων οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακότερα πειράματα σε μία επίδειξη γεμάτη εκρηκτικά υλικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Στη συνέχεια στη διαδραστική αφήγηση θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα και στα επιτεύγματά της, ενώ θα κατασκευάσουν τον δικό τους Χρυσό Διαβήτη για το σπίτι!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 1 Ιουνίου έως και 21 Ιουλίου, το πρόγραμμα της ενότητας περιλαμβάνει:

  • 13:30 – 14:10 Επίδειξη Πειραμάτων: «Πειράματα που έκλεψαν την παράσταση» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Στην αρχή του καλοκαιριού, η επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης κάνει μία ανασκόπηση στα πειράματα που έκλεψαν την παράσταση την χρονιά που πέρασε! Από την εμφάνιση της ζωής στη Γη και την αρχαία τεχνολογία, στους υπεραγωγούς και στα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο διάστημα και από τη μαγειρική στα πυροτεχνήματα, η μαγεία της επιστήμης ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Στην επίδειξη αυτή πρωταγωνιστούν ο αξιοσέβαστος Ήρωνας, τα καταπιεσμένα αυγά, το εκρηκτικό υδρογόνο, ο φλεγόμενος αιθέρας, τα ζαχαρωτά-αστροναύτες και το παγερό υγρό άζωτο!

  • 15:30 – 16:30 Διαδραστική αφήγηση: «Ο Παρθενώνας και άλλα αρχαία θαύματα!» (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες)

Ανακαλύψτε μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση πώς κατασκευάστηκε ο Παρθενώνας. Ποια είναι τα άγνωστα μυστικά του; Πώς τα μαθηματικά, η αστρονομία, η φιλοσοφία, η δημοκρατία και η τέχνη συναντήθηκαν σε αυτό το διαχρονικό μνημείο; Τι ήταν ο περίφημος μηχανισμός των Αντικυθήρων; Πώς ταξίδευαν οι αρχαίοι στις εσχατιές του κόσμου; Με το τέλος της αφήγησης μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν τον περίφημο Χρυσό Διαβήτη, το όργανο με το οποίο μπορούν να υπολογίσουν την χρυσή τομή!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177 143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαδραστική Έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: http://www.eugenfound.edu.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11), Τηλ.: 210 9469600, Fax:210 9417372.