ατζέντα

15o Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

30/09/2013
Από: Νινέττα Φαφούτη |  σχολιάστε


Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου

Για δεκαπέντε μέρες, 21 θίασοι,  62 παραστάσεις,  23 έργα, 1 διεθνές εργαστήριο κοινωνικού θεάτρου για εφήβους, 3 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, 1 σεμινάριο για κουκλοπαίκτες, 12 εργαστήρια στα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, 10 εργαστήρια στα γυμνάσια και λύκεια του Κιλκίς, 1 ημερίδα για το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση με 19 ομιλητές, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα του μόνου Φεστιβαλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας της χώρας μας.

Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ν.Κορέα, την Σλοβενία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα παίξουν στην πόλη του Κιλκίς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και μαθήματα σε εκπαιδευτικούς και νέους κουκλοπαίκτες.

Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, και η 5η Συνάντηση των νέων ελλήνων κουκλοπαικτών. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”.
 
Παράλληλα, θα λειτουργησει το 6ο Εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβαλ, με θέμα «Ίλιγγος στο πέρασμα προς το κόσμο της εργασίας».
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ : www.kilkis-festival.gr

Σχετικά Άρθρα

Θέατρο Κούκλας στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων
Από την Κυριακή 15 Απριλίου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "White Puppet" θα παρουσιάζει τις παραστάσ...