Το «Βιωματικό Σχολείο»,  το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Μικροί & Μεγάλοι εν δράσει!», στις 5-7 Ιουνίου 2015, στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου (Λίμνη του Μαραθώνα) με Δωρεάν Είσοδο!

Ένα μοναδικό τριήμερο για τους μικρούς μας φίλους, και όχι μόνο, γεμάτο εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια στη φύση, δρώμενα και άλλα happenings και ένα ξεχωριστό κυνήγι «θησαυρού»!

Οικογένειες, παιδιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί, περιβαλλοντικοί φορείς & οργανώσεις θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, να  ενημερωθούν και να διασκεδάσουν στο Φεστιβάλ!

Τόπος Συνάντησης;  Ένας υδροβιότοπος ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας, αλλά και της άμεσης σύνδεσης της ζωής μας με το νερό.

Εκεί -μέσω της δυναμικής του παιχνιδιού- δίνουμε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να βγουν από το αστικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα, να διασκεδάσουν μαθαίνοντας! Παράλληλα, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες σύνδεσης του κοινού –μικρών και μεγάλων- με τη φύση,  να ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα προστασίας του, αλλά και να δημιουργήσουμε ενεργούς αυριανούς πολίτες με αειφόρο συνείδηση.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη συνεργασία του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλετζίου.

Το πρόγραμμα των ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 5/6 9:30 π.μ.- 14:00μ.μ. επισκέψεις σχολείων

Σάββατο 6/6 – 11:00π.μ. – 20:00 μ.μ. ανοικτό στο κοινό

Κυριακή 7/6 – 11:00π.μ. – 20:00 μ.μ. ανοικτό στο κοινό