Η ιστορία διαδραματίζεται στον παλιό ξύλινο μπουφέ μιας κουζίνας. Ο Ζυμαρούλης, ο οποίος μόλις έχει ψηθεί από τους «Μεγάλους», τους ιδιοκτήτες δηλαδή του σπιτιού, συναντά το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Κούκο, που ζει μέσα στο ρολόι και αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο λαιμό, ο οποίος δεν του επιτρέπει να εκφέρει σωστά τα περιβόητα «κούκου» του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το σκουπιδοτενεκέ το επόμενο πρωί. Οι προσπάθειες του Ζυμαρούλη να γιατρευτεί ο λαιμός του Κούκου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί τη φωνή του και να παραμείνει κοντά τους, εμποδίζονται από έναν πεινασμένο Ποντικό και από ένα παλιό και ξεχασμένο φακελάκι Τσαγιού, που ζει μέσα σε μια τσαγιέρα στο πιο ψηλό ράφι του μπουφέ.         

Η μεγάλη και εποικοδομητική συμμετοχή των παιδιών, το έξυπνο χιούμορ, η έντονη δράση, τα μεγεθυμένα αντικείμενα και σκηνικά, τα πολλά και όμορφα τραγούδια και τέλος τα απλά, αλλά πολύ σημαντικά μηνύματα της παράστασης, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η συνεργασία, κατατάσσουν το μιούζικαλ «Ο Ζυμαρούλης» σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα των παιδιών.

Θέατρο «Περοκέ», Οδυσσέως 2, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 – 5240040 & 5232132. Κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ. από 23 Δεκεμβρίου 2012. Τιμές εισιτηρίων: 10€ παιδικό & ενηλίκων, 6€ για ανέργους & πολύτεκνους. Παραστάσεις για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 π.μ. από 14 Ιανουαρίου 2013 έως 17 Φεβρουαρίου 2013. Τιμή εισιτηρίου: 6€.