Το πρωτοποριακό -για την ελληνική παιδική δραματουργία- θεατρικό έργο Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα είναι της γνωστής γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Κλωντίν Γκαλεά (Claudine Galea).

Στη δική της Κοντορεβυθούλα εμπνέεται από το διάσημο παραμύθι αλλά γράφει για τους μικρούς θεατές ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο, στο οποίο, μέσα από μία ανάλαφρη ματιά, μιλάει με αισιοδοξία και χιούμορ για θέματα σημαντικά που αφορούν στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους.
Με ένα δώρο έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέτα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά, ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα την βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή. Σ’ αυτό το ονειρικό ταξίδι όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της, με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.
Πρόκειται για ένα έργο ποιητικό, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού. Το παραμύθι απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους που μερικές φορές, με την υπερπροστασία και την υπερβολική φροντίδα τους, δημιουργούν άθελά τους ένα περιβάλλον ασφυξίας από το οποίο τα παιδιά επιθυμούν να αποδράσουν. Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-895 800, 21 Φεβρουαρίου 2013 έως 22 Φεβρουαρίου 2013, Πεμπ. – Παρ. 10:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2) & 25 Φεβρουαρίου 2013, Δευτ. 10:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2), Τιμές εισιτηρίων: 7€, www.tch.gr