Μια φορά κι ένα καιρό σε μια γειτονιά της Αθήνας ζούσε ένα μικρό κορίτσι, η Ναυσικά. Η Ναυσικά όμως είχε ένα μικρό ελάττωμα. Ήταν λίγο.. τεμπέλα. Έτσι λοιπόν, το δωμάτιο θα το συγύριζε η μαμά, τις ασκήσεις θα τις έλυνε το λυσάρι, και οι φίλες θα την συγχωρούσαν για ακόμα μια φορά που δεν τις ακολουθούσε να παίξουν στο πάρκο. Τίποτα δεν ένοιαζε την Ναυσικά, παρά μόνο ο μεγάλος της έρωτας… Ήταν ερωτευμένη με ένα λαπτοπ. 

Με γουρλωμένα τα ματάκια της όλη νύχτα ξεροστάλιαζε μπροστά του και η κακοκεφιά με τη νύστα ακολουθούσαν το πρωί. Μάταια χτυπούσε το ξυπνητήρι ξανά και ξανά. Η Ναυσικά άλλαζε πλευρό και κοιμόταν του καλού καιρού. Ώσπου ένα πρωί, η φίλη μας ξυπνάει και ανακαλύπτει πως όλοι γύρω της έχουν πέσει σε ένα μυστήριο βαθύ ύπνο! Όλος ο πλανήτης κοιμάται!

Τι θα κάνει η Ναυσικά ολομόναχη πάνω στη γη; Θα πάρει άραγε ένα καλό μάθημα η μικρή μας πριγκίπισσα; Πώς θα τα βγάλει πέρα με το αυταρχικό, ιδιότροπο και εκκεντρικό πλάσμα που εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της; Θα καταφέρει να ξυπνήσει στ’ αλήθεια και να ξαναβρεί τους αγαπημένους της;

Η φίλη μας, σαν μια άλλη ηρωίδα σύγχρονου  παραμυθιού, παγιδευμένη ανάμεσα σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών και άλλων συσκευών, ξυπνάει συνειδήσεις μικρών και μεγάλων καθώς προσπαθεί να ξεφύγει απ’ την εικονική πραγματικότητα που την κρατά αιχμάλωτη, και να φτιάξει έναν κόσμο αληθινό.

Θέατρο Διά-Δύο, Σπ. Πάτση 99, Μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 210-3466048 & 6938-013-002, κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ., διάρκεια παράστασης 65΄, κατάλληλο για παιδιά 4-12 ετών, τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ κανονικό & 5 ευρώ μειωμένο (κάρτα ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό).