Το Θέατρο Φλέμιγκ παρουσιάζει φέτος το έργο της Καρίνας Ιωαννίδου «Τέσσερα Μικρά Ταλέντα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα. Πρόκειται για έργο μεικτού κουκλοθεάτρου (και οι δύο συντελεστές του έχουν εξειδικευτεί στο κουκλοθέατρο με σεμινάρια στο εξωτερικό) που παίζεται με ηθοποιούς και κούκλες, είδος θεάτρου για παιδιά που έχει καθιερώσει το θέατρό μας τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Είναι ένα έργο τρυφερό, το μόνο αυτή στη στιγμή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 10 ετών. Μεταδίδει με μοναδικό τρόπο τα διανοήματα του έργου, παροτρύνει τους μικρούς θεατές να συμμετέχουν στη δράση του και αναπτύσσει την κριτική τους ικανότητα και τη φαντασία τους.

Πρόκειται για μια ιστορία τεσσάρων ζώων, ενός γάιδαρου, ενός σκύλου, μιας γάτας και μιας κότας που συναντούν στην πορεία τους τρία αδέλφια και αναπτύσσεται μεταξύ τους μια τρυφερή φιλία. Τα τέσσερα ζώα νιώθουν ότι η ζωή τα έχει αδικήσει γιατί ενώ ανάλωσαν τα καλύτερά τους χρόνια υπηρετώντας τους ανθρώπους, αυτοί τα κακομεταχειρίστηκαν. Ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι και το χορό. Όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μπούνε δυναμικά στο χώρο του θεάματος. Ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι και είναι σχεδόν σίγουροι ότι ως εξαιρετικά ταλέντα σύντομα θα διαπρέψουν. Φαντάζονται ήδη τους εαυτούς τους μελλοντικά είδωλα. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στην πόλη και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Super Idol και εκεί να διακριθούν και να γίνουν διάσημοι. Η πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύεται πολύ διαφορετική. Απογοητευμένοι από την απόρριψη καταλήγουν σε ένα σπίτι όπου ζουν τρία παιδιά και αποφασίζουν να ζήσουν όλοι μαζί αρμονικά.

Άνθρωποι και ζώα ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζεται να γίνει κανείς διάσημος για να είναι ευτυχισμένος. Όλοι κρύβουν κάποιο ταλέντο μέσα τους, όλοι δικαιούνται να κάνουν όνειρα…το μυστικό, όμως, είναι ότι για να είναι κάποιος επιτυχημένος και ευτυχισμένος πρέπει το όνειρό του να συμβαδίζει με το ταλέντο του… ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός!

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΜΙΣΡΑΧΗ 15, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ. & FAX: 2310-812000.