«Ο παππούς Αίσωπος μου λέει παραμύθια» είναι μια διαδραστική θεατρική παράσταση που συνδυάζει το θέατρο με το  θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση, τραγουδούν και χορεύουν κι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη χαρά της μεταμφίεσης εφόσον τα πάντα διαδραματίζονται επί σκηνής κι έτσι αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία.

Η παράσταση αφορά  παιδιά από  3 έως 9 ετών ξεκινά εμφανίζοντας τον «μεγάλο παραμυθά» Αίσωπο μπροστά στα μάτια τους, καθώς και μέρος του πολυτάραχου βίου του. Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολουθούν τους ηθοποιούς να ξετυλίγουν το κουβάρι ενός μύθου του, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ηθοποιοί παίρνοντας μέρος στη δράση. Στο τέλος μαζί με τους ηθοποιούς αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν δύο ακόμα μύθους του Αισώπου και να τους παρουσιάσουν.  

Το έργο είναι απαλλαγμένο από περιττά στολίδια και εντυπωσιασμούς και βασίζεται εξ ολοκλήρου  στην ουσία και τη δομή του θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά μυούνται στο θέατρο, στο τραγούδι και φυσικά στην υποκριτική τέχνη ενώ ταυτόχρονα βιώνουν όλη την διαδικασία μετάβασης από τη ζωή στη σκηνή. Με λιτά αλλά απόλυτα θεατρικά μέσα, γνωρίζονται με τον κόσμο του Αισώπου και με τους διαχρονικούς, παραβολικούς, υπέροχους μύθους του. ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 5 ευρώ για παιδιά. Ελεύθερη είσοδος για τους συνοδούς. Για ομάδες από 60 παιδιά και άνω 3 ευρώ. Σε περιπτώσεις μικρότερων, το κόστος ορίζεται κατόπιν συνεννοήσεως. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80 λεπτά «FRIEND’S CAFÉ», Σημείο συνάντησης καλλιτεχνικών δράσεων, Λεωφόρος Καλυβίων 21, Λαγονήσι, Τηλ.: 22910-26576. *Το «Friend’s Bar» λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενεί και παρουσιάζει καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε ζωντανές μουσικές βραδιές.