Ο Αριελ το καλό πνεύμα που πετάει, οι φίλοι του τα ξωτικά, ο Κάλιμπαν το κακό τέρας, η δίκαιη δούκισσα Προσπέρια που της άρπαξαν τον θρόνο, εκδιώχθηκε από την πατρίδα της κι έμαθε να κάνει μαγικά σ ένα ερημονήσι,  η μεγάλη Τρικυμία που προκαλεί για να τιμωρήσει τους παλιούς της εχθρούς, οι αστείοι ναύτες ναυαγοί με τις ίντριγκες τους αλλά και η σοφία και η καλοσύνη που στο τέλος επικρατούν όπως και η ιστορία αγάπης της Μιράντας και του Φερνάντο που φέρνει την  ελπίδα, μπλέκονται όμορφα στο έργο του μεγάλου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα όπως και στην διασκευή της Σωτηροπούλου που κυκλοφόρησε το 2003 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Σαίξπηρ στα έργα του που είχαν σχέση με το θέμα της εξουσίας, και της απληστίας, πρότεινε την εκδίκηση και την τιμωρία. Στην «ΤΡΙΚΥΜΙΑ» όμως που είναι και το τελευταίο του έργο, αφήνει την παρακαταθήκη του στους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από την  κατανόηση, την μεταμέλεια και την συγχώρεση. Αντί για εκδίκηση προτείνει το καλό παράδειγμα έτσι που να μπορέσουν οι αξίες της έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς να υπερισχύσουν στον κόσμο..

Στην παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ένταση της περιπέτειας, ο θαυμαστός μαγικός κόσμος, η τρυφερότητα και οι ηθικές αξίες, αλλά και οι γνήσια κωμικές σκηνές, εναλλάσσονται και φτιάχνουν ένα όμορφο παραμύθι για παιδιά και μεγάλους. Τη μουσική των 12 τραγουδιών έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τους στίχους η Βίλη Σωτηροπούλου.

Την παράσταση παρακολουθούν άνετα και ευχάριστα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ: 11.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10 ευρω (ενήλικες) & 8 ευρω (μικροί)

Θέατρο ΛΥΧΝΟΣ, Ιερά οδός 59 και Χαλκιδικής 83, Γκάζι, τηλ.: 211-0121686, 6945-853025, 6949-731747.