Το «Θέατρο Άλμα» παρουσιάζει ένα από τα κλασικότερα έργα του 19ου αιώνα, με έναν μοναδικό τρόπο. Η παράσταση, μέσα από μια διασκευή που εστιάζει στη διάδραση και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη του έργου, έχει πολλά καινοτόμα στοιχεία.

Με πολύ χιούμορ και φαντασία, ευαισθητοποιεί τα παιδιά και τα καλεί αντιμετωπίσουν την Κακιά Βασίλισσα του παραμυθιού, με αρχηγό την Αλίκη, (έναν από τους θεατές δηλαδή, που επιλέγεται στην αρχή του έργου), ώστε να κερδίσουν πίσω τα όνειρά τους!

Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σχολεία και δήμους, καθώς και για πρώτη φορά φέτος στην σκηνή του Θεάτρου Άλμα. 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κεντρική ηρωίδα είναι η Αλίκη, μια θεατής που επιλέγεται στην αρχή της παράστασης. Με την βοήθεια της μαγείας της Χώρας των Θαυμάτων περνάει μέσα από έναν καθρέφτη και φτάνει σε έναν φανταστικό κόσμο, με αστείους χαρακτήρες να την πλαισιώνουν.

Εκεί η Μαύρη Βασίλισσα του σκακιού, βασανίζει τους υπηκόους της. Έτσι ο Καπελάς, ζητάει από την μικρή πρωταγωνίστρια να ξεκινήσει ως πιόνι και να γίνει η Λευκή Βασίλισσα που θα ανατρέψει την κακία Μαύρη Βασίλισσα. Η Αλίκη, καλείται να χρησιμοποιήσει την βοήθεια των θεατών, αλλά και των φίλων, που αποκτάει στην Χώρα των Θαυμάτων. Να αντιμετωπίσει με θάρρος και εξυπνάδα το απόλυτο κακό, σε μια σκακιστική παρτίδα. 

ΗΜΕΡΕΣ + ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κάθε Κυριακή 11.30 π.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ γενική είσοδος, για ζευγάρι παιδιού- συνοδού: 10 ευρώ τα δύο άτομα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 80 λεπτά «Θέατρο Άλμα», Αγίου Κων/νου και Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα, τηλ.: 210 – 5220100.