Εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν, η παράσταση με κούκλες και ηθοποιό, απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και μεταφέρει το θεατή στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με χιούμορ και ευαισθησία. Με έντονη δράση, πολλή μουσική, ευφάνταστο σκηνικό και πολύχρωμες κούκλες άμεσης κίνησης διαφόρων μεγεθών, περιγράφει τη σχέση της μικρής Γοργόνας με τον Πρίγκιπα.

H βαθιά αγάπη που νιώθει η Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι. Συνδετικός κρίκος μαζί του είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια! Τα παπούτσια αυτά στην αρχή είναι ενωμένα σαν βάρκα του Πρίγκιπα και στη συνέχεια κομματιάζονται σε ένα ναυάγιο, για να γίνουν τα δύο παπούτσια που η Γοργόνα θα κρατήσει ως ενθύμιο. Όταν αποκτήσει πόδια, θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχημα στο ταξίδι της θηλυκότητας…

Στο τέλος της παράστασης γίνεται παρουσίαση της τεχνικής εμψύχωσης και κατασκευής κάθε κούκλας καθώς και συζήτηση με τα παιδιά για τις κούκλες και το μήνυμα της αγάπης και της αυτοθυσίας που προβάλλεται.

Στo πλαίσιo του αφιερώματος στα 15 χρόνια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας, συνεχίζεται μέχρι τις 23 Φεβουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» η αναδρομική έκθεση με τίτλο «ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;»  με κούκλες, από παραστάσεις της ομάδας «Πράσσειν Άλογα». Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 100 κούκλες σε διάφορα μεγέθη και με πολλαπλές τεχνικές αλλά και σκηνικά, κοστούμια, μάσκες και παιχνίδια της ομάδας! 

Περίοδος: 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2014

Ώρα έναρξης: 16:00

Ημέρα: Κυριακή

Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικία: παιδιά άνω των 3 ετών αλλά και ενήλικες

Εισιτήριο: 8 ευρώ παιδικό, 5 ευρώ ενηλίκων Ενιαίο εισιτήριο (παράσταση + έκθεση «ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ;»): 9 ευρώ παιδικό, 6 ευρώ ενηλίκων

Παραστάσεις για Σχολεία (προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής: τηλ. 212 254 0100

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης, www.hellenic-cosmos.gr