Η Παιδική Σκηνή «ΚΙΒΩΤΟΣ» του Γιώργου Φρατζεσκάκη κλείνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στο θέατρο για παιδιά!

20 χρόνια δημιουργίας με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της!

Στην Παιδική Σκηνή «ΚΙΒΩΤΟΣ» πρωτοπαρουσιάστηκαν έργα από την ελληνική λογοτεχνία και από τον Ευγένιο Τριβιζά, μέχρι τον Στρατή Μυριβήλη και τον Όσκαρ Ουάιλντ, αλλά και μουσικές παραστάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν σπουδαίους συνθέτες, όπως τον Λοΐζο, τον Κουγιουμτζή και τον Θεοδωράκη.

Γι’ αυτή τη σημαντική επέτειο, η Παιδική Σκηνή «ΚΙΒΩΤΟΣ», του Γιώργου Φρατζεσκάκη επέλεξε να παρουσιάσει ένα λαϊκό ελληνικό παραμύθι «Η Γοργόνα και το θαλασσάκι» από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο θέατρο Πειραιώς 131. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, ενώ στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ένα έργο για παιδιά, μια θαλασσινή ιστορία με έρωτα και συναισθήματα, με ήχους ακορντεόν, φυσαρμόνικας, κιθάρας και μαντολίνου.

«Η Γοργόνα και το θαλασσάκι» μιλάει για αληθινά αισθήματα αγάπης και φιλίας. Η υπόθεση αναφέρεται σε μια γοργόνα που αγάπησε έναν στεριανό. Για χατίρι του έβγαινε στη στεριά αλλάζοντας την ψαρίσια της ουρά μ’ ένα ζευγάρι πόδια. Πόναγε όμως τόσο πολύ, σαν να περπατούσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Κι όμως θυσιαζόταν! Για την αγάπη της άφηνε το υγρό της βασίλειο κι έτρεχε να τον βρει, έστω κι αν κάθε βήμα την έκανε να υποφέρει. Ώσπου εκείνος μια μέρα παντρεύτηκε μιαν άλλη. Αυτή που αγαπούσε. Και το κορίτσι της θάλασσας βούτηξε πάλι στα βαθιά. Κι έγινε αφρός. Όπως γίνονται όλες οι γοργόνες.

Η παραπάνω ιστορία που διηγείται στα παιδιά του νησιού ο καπετάν-Παναγής ζωντανεύει μια νύχτα που ο Λευτέρης παίρνει τη βάρκα του και πάει για πυροφάνι. Ένα ξαφνικό μπουρίνι αναποδογυρίζει τη βάρκα και το μικρό αγόρι σώζει η Γοργόνα της θάλασσας. Το παραμύθι αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Ώσπου ο Λευτέρης παντρεύεται την Κατερίνα, το κορίτσι που αγαπάει.

Με τραγούδια και χορούς, γέλια, ονειρική φαντασία και μαγεία, όλα τα παιδιά του νησιού ζουν μια ωραία ιστορία, που μπορεί να είναι και αληθινή… Γιατί καμιά φορά μπερδεύεται το παραμύθι με τη ζωή και δεν ξέρουμε ποιο είναι το ψέμα και ποια είναι η αλήθεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Κυριακή 11:15 και 15:00 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Σύλλογοι – group: 9 ευρώ, Σχολεία: 7 ευρώ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά με διάλειμμα

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131, Πειραιώς 131, Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμικός), τηλ.: 210-3426802, 210-3450922.