Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του  την παράσταση «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» σε σκηνοθεσία  Ακίνδυνου Γκίκα, βασισμένη στα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο κύκλος με την Κιμωλία και του Αλφόνσο Σάστρε Η Χαμένη κούκλα.

Μία πολύχρωμη διαδραστική παράσταση, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία,  γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, ζωντανή μουσική, τραγούδι, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, και χορό για παιδιά και για μεγάλους που … παραμένουν παιδιά!

Η ιστορία μας:

Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει μια νεαρή υπηρέτρια, η Πέπα , η οποία με τη βοήθεια του Τσαγκάρη (Φραντσέσκο) την επισκευάζουν και την ξανακάνουν σαν καινούργια. Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει. Την βρίσκει πλέον στην κατοχή της Πέπα, η οποία όμως αρνείται να την επιστρέψει, και η ιστορία παίρνει απρόσμενη πλοκή. Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει  μια παράξενη Μπαλονού που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά! Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και χαρούμενο!

Το έργο είναι γεμάτο από πολύτιμα κοινωνικά και ηθικά νοήματα που σκοπεύουν στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των μικρών μας φίλων. Η ομάδα αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς και μουσικούς που με ενθουσιασμό και δημιουργική έμπνευση παρουσιάζουν στο παιδικό κοινό μια πολύχρωμη παράσταση! Τα παιδιά γίνονται μέρος αυτής, την κατευθύνουν, βοηθούν τους ήρωες να βρούνε λύσεις και φυσικά … μαθαίνουν μουσική!  

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Ακίνδυνος Γκίκας

Κίνηση – Χορογραφία: Ζωή Κολλάτου

Πρωτότυπη Μουσική / Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας

Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Μάνδαλη

Κοστούμια : Μαρία Λίναρη

Σκηνικές Κατασκευές: Σμαράγδα Καφετζή

Φωτογραφίες: Φώτης Φωτόπουλος

Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης: Μπαλονού: Νικολέτα Δάφνου Ροζίτα: Νεφέλη Τουλιάτου Πέπα: Δάφνη Καφετζή – Νικολάια Τριανταφύλλου Τσαγκάρης: Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης Παλιατζής: Θέμης Αμοιρίδης Πορτιέρης: Νίκος Κρίκας   Ώρα Έναρξης: Κάθε Κυριακή 11:30 

Διάρκεια: 75 λεπτά Είσοδος: 8 ευρώ, 5 ευρώ (για ανέργους, πολύτεκνους, ομάδες) Ειδικές τιμές για σχολεία / Επικοινωνία για παραστάσεις με σχολεία: 6977629160 Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 και Γ’ Σεπτεμβρίου, τηλ. κρατήσεων: 210 8233125 – 6972964339.