Μετά την περσινή επιτυχία «Ακροβάτες της Τύχης», η Κέλλυ Σταμουλάκη πρόκειται να καταπλήξει για μία ακόμα φορά μικρούς και μεγάλους με τη νέα της θεατρική δημιουργία «Πρίγκιπας και Φτωχός». Η παράσταση θα δώσει το παρόν στη νέα μας στέγη, την πλήρως ανακαινισμένη θεατρική σκηνή «Αβάκιο», ειδικά διαμορφωμένη για να υποδεχτεί παιδιά.

Συνοδοιπόρος της δημιουργού για ακόμα μία φορά είναι ο  αγαπημένος μας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στο κεντρικό ρόλο της Μούσας εναλλάσσονται οι ερμηνεύτριες Μελίνα Καννά και Κωνσταντίνα, οι οποίες θα μας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού, μαζί με τους Τάσο Χαλκιά, Ορέστη Τρίκα, Νίκη Γρανά και ένα δεκαπενταμελή θίασο.

Δυο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το  ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας  φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν  και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από  απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες αγωνία που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

  Πόσο εύκολο είναι να είσαι πρίγκιπας; Και πόσο εύκολο φτωχός;

Πώς είναι να ζεις χωρίς χαρά; Πώς είναι να ζεις χωρίς λεφτά;

Κι αν αλλάζανε οι ρόλοι; Μια χαρά θα ήταν όλοι;

Ο «Πρίγκιπας και Φτωχός» είναι μια πολυσύνθετη θεατρική παράσταση, στην οποία οι συντελεστές της καλέστηκαν να θυμηθούν την παιδικότητα τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά, τους μεγάλους αλλά και για αυτούς τους ίδιους.

Προορισμός αυτού του ονειρικού ταξιδιού είναι η καλλιτεχνική Παιδεία των μικρών φίλων του θεάματος σε ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο. Πρόκειται για ένα παραμύθι άκρως διαχρονικό, ένας ανοιχτός διάλογος με την επικαιρότητα που στόχο έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων των παιδιών και την ομαλή ένταξη τους στη κοινωνία της χώρας που μεγαλώνουν, όπου μία λεπτή κλωστή διαχωρίζει την φτώχεια από τον πλούτο, τη δικαιοσύνη από την αδικία και την αλήθεια από το ψέμα.  «Αβάκιο – Παιδικό Στέκι», Ιερά Οδός 7-11, τηλ.: 213-0185050. Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10.30 και κάθε Κυριακή στις 12.00.