Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καταλαμβάνει έκταση 200 στρεμμάτων και αποτελεί σήμερα το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα.

Το εγχείρημα της δημιουργίας ενός ζωολογικού πάρκου, όπου η ενημέρωση και η ψυχαγωγία θα οδηγεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος, ξεκίνησε το Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη). Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή περισσότερων των 2.000 ζώων από 350 είδη, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

Για τους επισκέπτες, τα ζωολογικά πάρκα αποτελούν ένα χώρο διασκέδασης και χαλάρωσης. Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιδίωξη είναι να αποτελεί ταυτόχρονα και πρώτιστα χώρο εκπαίδευσης για το κοινό και προστασίας και διατήρησης για τα ζώα.

Κεντρική έννοια στη φιλοσοφία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι η επιμόρφωση του κοινού παράλληλα με την ψυχαγωγία. Η ενημέρωση του κοινού γύρω από το ζωικό βασίλειο, καθώς και η προσπάθεια διατήρησης και αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών -ένα 30% περίπου των ζώων του Πάρκου είναι σπάνια ή ακόμα και υπό εξαφάνιση- αποτελούν βασικούς στόχους του.

Εκεί, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, μέσα από μοναδικές εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας. Ζήστε τη μαγεία της και ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας!

ΤΟΠΟΣ: Θέση Γιαλού – Σπάτα / ΤΗΛ.: 210-6634724

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Κάθε μέρα από τις 9.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ενήλικες: €15 / Παιδιά 3-12: €11 / Κάτω των 3: Δωρεάν / Δελφίνια: €3 επιπλέον / Γκρουπ άνω των 25 ατόμων: €11 / Νηπιαγωγεία – Παιδικοί σταθμοί: €8 / Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια: €9 / Άτομα με ειδικές ανάγκες: Δωρεάν

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 319 από Δουκίσης Πλακεντίας

ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ: Έξοδος 18 για Σπάτα (από το Αεροδρόμιο) / Έξοδος 16Ρ για Ραφήνα (από Ελευσίνα) / Τέρμα Αττικής οδού με κατεύθυνση προς Ραφήνα από περιφερειακό Υμηττού