Γνωρίζουμε το δάσος. Μαγικό και μυστηριώδες, όπως στα παιδικά παραμύθια. «Παλιό», από την εποχή των παππούδων και των γιαγιάδων μας αλλά και σύγχρονο, όπως το ζούμε σήμερα.

Στα οικογενειακά προγράμματα που διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών,

στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, τον Οκτώβριο.

Το  Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 11.00 το πρωί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί γονείς και παιδιά να φτιάξουν μαζί το δικό τους, σύγχρονο, «οικογενειακό» παραμύθι για το Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν στα μονοπάτια του δάσους, θα απολαύσουν την γαλήνη και την μαγεία του Φθινοπώρου και θα μοιραστούν μαγικές ιστορίες με δάση…  Αντλώντας έμπνευση από τους ήχους, τις μυρωδιές και τις εικόνες του δάσους  και με οδηγό τη φαντασία, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι για τον Υμηττό!

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, η πρόσκληση αφορά ένα …ταξίδι στο χρόνο. Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την εποχή των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Μέσα από ένα οικογενειακό παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν το μυστικό της γέννησης του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, θα μάθουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και θα τιμήσουν όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία του. Γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στο φθινοπωρινό τοπίο του δάσους, θα συλλέξουν στοιχεία για τη θαυμαστή ιστορία του και θα διαπιστώσουν πως με αγάπη, θέληση, υπομονή και επιμονή μπορούν να γίνουν πολλά!

Οι φθινοπωρινές οικογενειακές συναντήσεις στο βουνό, θα κλείσουν με ζεστό, αρωματικό τσάι από βότανα από το Φυτώριο  της Φιλοδασικής  Ένωσης Αθηνών, στον Υμηττό!

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό, γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

ΠΟΤΕ & ΤΙ:           Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 – «Μαγεμένο δάσος…»

                            Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 – «Ένα δάσος γεννιέται!»

ΩΡΑ:                    11.00 – 13.00  (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:                    Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:          Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:      Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: 210 7220866 και                                     6945380044(κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα                                               τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:        Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για                                             περπάτημα στο βουνό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044