Στο πλαίσιο της νέας ενότητας για τα Αυτόχθονα Ελληνικά Ζώα, οργανώνεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 (11.30 – 13.00) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, με θέμα τις μέλισσες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διαβαστεί στα παιδιά το βιβλίο του Γιώργου Σπέη και της Κατερίνας Παλαιολόγου «Η Μελισσάνθη και οι μέλισσες», των εκδόσεων Κέδρος. Θα συζητήσουν, θα ζωγραφίσουν και θα παίξουν με αφορμή τα πολύτιμα αυτά έντομα, τις μέλισσες. Επίσης, θα μάθουν για τα παραδοσιακά πήλινα αντικείμενα που σχετίζονται με τις μέλισσες και το μέλι, όπως τις κυψέλες μελισσών, το καπνιστήρι, το μελοκούρουπο κ.ά. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Λίλα Πατρόκλου και την παιδαγωγό με ειδίκευση στο παιχνίδι Νατάσα Ψαριανού.

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο. Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: τηλ. 210-3318491-5 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-15.30). Κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά.