Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του και σκοπό τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών, σχεδίασε για τέταρτη χρονιά ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα (σε τρείς πενθήμερες περιόδους ) με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά, στη σημαντική περίοδο της ανάπτυξής τους, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο.

Ένα Μουσείο για τον Εαυτό μου; Μα τι περίεργη ιδέα είναι αυτή;

Όλοι ξέρουμε ότι τα μουσεία του κόσμου είναι γεμάτα με πολύτιμους θησαυρούς. Εμείς θα αναζητήσουμε την αξία που έχουν και έπειτα θα ξεκινήσουμε την πιο σπουδαία αποστολή, να δημιουργήσουμε το δικό μας μουσείο! Ένα μουσείο για τον εαυτό μου!.

Πώς;

Θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβουμε μέσα μας! θα νιώσουμε την αξία τους, θα τους φροντίσουμε και ο καθένας θα φτιάξει ένα μουσείο για τον εαυτό του! Τη δική του μοναδική συλλογή με αγαπημένα αντικείμενα, πίνακες ζωγραφικής με αγαπημένα τοπία, αυτοπροσωπογραφίες, τρισδιάστατες κατασκευές, φωτογραφίες, πολύτιμα χειρόγραφα …και πολλά άλλα που θα γεννηθούν από τη φαντασία μας και θα δημιουργήσουν ένα μουσείο από εμένα για εμένα!

Ποια θα είναι τα «εργαλεία» μας;

Η διαδραστική έκθεση του μουσείου «Ποιος είμαι εγώ;», η δημιουργικότητα, η φαντασία, η αυτογνωσία, η εξερεύνηση, η συνεργασία στην ομάδα, η τέχνη, τα συναισθήματα και πολύ πολύ παιχνίδι!

Το κάθε μοναδικό «Μουσεία του Εαυτού μου» που θα έχουν δημιουργήσει τα παιδιά, στην περίπτωση που τα ίδια τα παιδιά θελήσουν να τα ανοίξουν στο κοινό, θα παρουσιαστούν σε μια αποχαιρετιστήρια έκθεση στο τέλος του τρίτου πενθήμερου προγράμματος

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: 8:30-9:00 προσέλευση στο χώρο του μουσείου, 9:00-11:00 πρωινές εξορμήσεις στο λόφο του Φιλοπάππου για πρωινό πικ νικ και κινητικά παιχνίδια και 11:00-14:00 αφού θα έχουμε πάρει δύναμη επιστρέφουμε στο χώρο του μουσείου για να ξεκινήσουμε τα εργαστήρια, 14:00-14:30 το μεσημέρι τρώμε όλοι μαζί στην αυλή του μουσείου κάτω από την κληματαριά και συνεχίζουμε έως τις 4:30μ.μ όπου είναι η ώρα που αποχαιρετιζόμαστε μέχρι την επόμενη μέρα.

·       Το πρόγραμμα είναι πενθήμερο και διαμορφωμένο ώστε να παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από ένα πενθήμερα, απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά δημοτικού.

·       Ώρες και μέρες: καθημερινές 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα

1ο πενθήμερο: 17 –  21 Ιουνίου

 2ο πενθήμερο : 24 – 28 Ιουνίου

 3ο πενθήμερο: 1 – 5 Ιουλίου

·       Μέγιστος αριθμός παιδιών στη ομάδα: 10 παιδιά (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

·       Κόστος για κάθε πενθήμερο: 150 ευρώ (σε περίπτωση συμμετοχής αδελφιών, συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πενθήμερο και έγκαιρης εγγραφής γίνεται έκπτωση 10%)

·       Το μουσείο προσφέρει το πρωινό γεύμα και όλα τα αναλώσιμα υλικά.

·       Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους το μεσημεριανό τους γεύμα, σακίδιο, παγούρι, καπέλο.

·       Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Συναισθημάτων και πραγματοποιείται από του εμψυχωτές του μουσείου.

·       Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ. 210 9218329 καθημερινά 10:00-14:00 Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ.: 210-9218329, www.mce.gr