ατζέντα

Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17

27/05/2013
Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις για γονείς και αγορά χειροποίητων ειδών στα Πιτσιρίκια στα Άνω Πατήσια.

  • Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου, Μ17 – Καλλιτεχνικό εργαστήρι (Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα), Ωράριο: 11.00 – 20.00, Είσοδος Ελεύθερη
Τα Πιτσιρίκια, η πρώτη εναλλακτική διοργάνωση για παιδιά και γονείς που θέλουν κάτι διαφορετικό, υποδέχονται το 1o Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού με μία σειρά πρωτότυπων εργαστήριων για παιδιά, ενημερωτικές διαλέξεις για νέους και μελλοντικούς γονείς από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, αλλά και μία αγορά χειροποίητων παιδικών προϊόντων από τους σημαντικότερους εμπόρους και δημιουργούς!

Στη πανέμορφη διώροφη μονοκατοικία που στεγάζεται το Μ17, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, πιτσιρίκια από 3 έως και 9 ετών μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων, εξασκώντας τη φαντασία τους και αναπτύσσοντας ικανότητες όπως αυτές της ομαδικότητας και της έκφρασης. ΤοΜπισκοτοπαίχνιδο της La Mimada Del Barrio τους, το θεατρικό παιχνίδι των Kids On Stage που ξεσηκώνει τους μικρους εν δυνάμει stars, το εργαστήρι των χρωμάτων από το Μ17 αποτυπώνοντας παιδικές “εικόνες”, η γλυπτική απόφελιζόλ όπου η έννοια του όγκου παίρνει νέες διαστάσεις, αλλά και η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, που παρουσιάζει ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!

Παράλληλα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στους μικρούς μας φίλους στοΣυμβουλευτικό Σταθμό της “Λέξης” (κατόπιν ραντεβού) και να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα “Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας”. 

Από τα Πιτσιρίκια δεν θα μπορούσε να λείψει και η αγορά εκλεκτικών χειροποίητων και εναλλακτικών ειδών, όπως είδη ρουχισμού, πρωτότυπα παιχνίδια, διακοσμητικά, είδη βάπτισης, φυτικά καλλυντικά καθώς και δώρα για τη νέα μαμά. 

Πρόγραμμα εργαστηρίων για παιδιά

Σάββατο
12:00 - 13:30 | Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio ηλικίες 3-8
14:00 - 15:30 | Θεατρικό Παιχνίδι από το Kids On Stage ηλικίες 4 – 8
16:00 – 17:00 
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4- 9 ετών)
19:00 - 20:00 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! ( ηλικίες 4 - 9)

Κυριακή
12:00 - 13:30 Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio (ηλικίες 3 - 8 ετών)
14:00 - 15:30 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! (ηλικίες 4 - 9 ετών)
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4 - 9 ετών)

Εργαστήρια για γονείς:

Κυριακή
17.00 - 20.00 Συμβουλευτικός Σταθμός από τη “Λέξη”
18.00 - 19.00 Ομιλία: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας"

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μιας προσωπικής συνάντησης με εξειδικευμένους επιστήμονες. Θα μπορέσουν να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες σχετικά με θέματα μάθησης, λόγου, συμπεριφοράς, σχολικής και οικογενειακής ζωής.
Για να προγραμματίσετε το δωρεάν προσωπικό σας ραντεβού, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία: 210-6810683 ή 6977663892.

Η διοργάνωση:
"Τα Πιτσιρίκια" είναι μια οργάνωση που ασχολείται με το παιδί! Αποτελείται από μια ομάδα νέων γονειών που δραστηριοποιούνται σε οτιδήποτε εναλλακτικό έχει σχέση με τα αγαπημένα μας πιτσιρίκια. Πρόκειται για μια νέα ιδέα για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών που επιμένουν να διαφέρουν.


Πληροφορίες: Μ17 - καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα. Links: http://tapitsirikia.gr https://www.facebook.com/events/570252746339950/


Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες στο 2ο Κ.Υ. Περιστερίου
Το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) οργάνωσε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για όλες τις γυναίκες, ασφαλισμένες και μη, ανεξαρτή...
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για δύο μοναδικές συναυλίες
Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ολοκληρώνει την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο με δύο μοναδικές συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή ...
Αυτό το καλοκαίρι ανακαλύψτε τα ζώα του Μουσείου της Ακρόπολης
Από την Τρίτη 26 Ιουνίου έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων-φροντιστών, στις αίθουσ...
Καλοκαιρινή εκστρατεία: Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τις βιβλιοθήκες
Ξεκινά με ενθουσιασμό για μια ακόμη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από...
Το 3ο Festival υδατοσφαίρισης HaBaWaBa Greece πλησιάζει
Από 5 έως και 8 Ιουλίου 2018, στο κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας (Α.Ν.Ο.Γ.) θα διεξαχθεί το 3ο Fe...
Summer Camp 2018 για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Το καλοκαίρι που φτιάξαμε τον κόσμο»
Ένα μοναδικό καλοκαίρι υπόσχεται για τους μικρούς του φίλος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (25-29/0...