ατζέντα

σινεμά | θέατρο | εργαστήρια | φεστιβάλ | εκθέσεις | όπερα | περίπατοι |

Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
Τα Πιτσιρίκια πάνε στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ17
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις για γονείς και αγορά χειροποίητων ειδών στα Πιτσιρίκια στα Άνω Πατήσια.

  • Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου, Μ17 – Καλλιτεχνικό εργαστήρι (Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα), Ωράριο: 11.00 – 20.00, Είσοδος Ελεύθερη
Τα Πιτσιρίκια, η πρώτη εναλλακτική διοργάνωση για παιδιά και γονείς που θέλουν κάτι διαφορετικό, υποδέχονται το 1o Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού με μία σειρά πρωτότυπων εργαστήριων για παιδιά, ενημερωτικές διαλέξεις για νέους και μελλοντικούς γονείς από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, αλλά και μία αγορά χειροποίητων παιδικών προϊόντων από τους σημαντικότερους εμπόρους και δημιουργούς!

Στη πανέμορφη διώροφη μονοκατοικία που στεγάζεται το Μ17, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, πιτσιρίκια από 3 έως και 9 ετών μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων, εξασκώντας τη φαντασία τους και αναπτύσσοντας ικανότητες όπως αυτές της ομαδικότητας και της έκφρασης. ΤοΜπισκοτοπαίχνιδο της La Mimada Del Barrio τους, το θεατρικό παιχνίδι των Kids On Stage που ξεσηκώνει τους μικρους εν δυνάμει stars, το εργαστήρι των χρωμάτων από το Μ17 αποτυπώνοντας παιδικές “εικόνες”, η γλυπτική απόφελιζόλ όπου η έννοια του όγκου παίρνει νέες διαστάσεις, αλλά και η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, που παρουσιάζει ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!

Παράλληλα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στους μικρούς μας φίλους στοΣυμβουλευτικό Σταθμό της “Λέξης” (κατόπιν ραντεβού) και να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα “Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας”. 

Από τα Πιτσιρίκια δεν θα μπορούσε να λείψει και η αγορά εκλεκτικών χειροποίητων και εναλλακτικών ειδών, όπως είδη ρουχισμού, πρωτότυπα παιχνίδια, διακοσμητικά, είδη βάπτισης, φυτικά καλλυντικά καθώς και δώρα για τη νέα μαμά. 

Πρόγραμμα εργαστηρίων για παιδιά

Σάββατο
12:00 - 13:30 | Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio ηλικίες 3-8
14:00 - 15:30 | Θεατρικό Παιχνίδι από το Kids On Stage ηλικίες 4 – 8
16:00 – 17:00 
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4- 9 ετών)
19:00 - 20:00 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! ( ηλικίες 4 - 9)

Κυριακή
12:00 - 13:30 Μπισκοτοπαιχνίδι από τη La Mimada Del Barrio (ηλικίες 3 - 8 ετών)
14:00 - 15:30 Η Δήμητρα Τσατσούλη, εκπαιδευτικός - μουσειολόγος, σε ένα δημιουργικό 60λεπτο ταξίδι στα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας!
Οι μικροί μας αρχαιολόγοι καλούνται να ανασκάψουν μόνοι τους τα παιχνίδια της αρχαιότητας, να τα ανακαλύψουν και να παίξουν μαζί τους! (ηλικίες 4 - 9 ετών)
17:00 – 18:00 Στο εργαστήρι των χρωμάτων με το μ17: ανακαλύπτουμε τόνους και αποχρώσεις, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πινέλα και τέμπερες! (ηλικίες 4- 9 ετών, παράκληση: μια πρόχειρη μπλούζα για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας)
18:00 - 19:00 Γλυπτική με φελιζόλ: με κομμάτια φελιζόλ και οδοντογλυφίδες παίζουμε με την έννοια του όγκου (ηλικίες 4 - 9 ετών)

Εργαστήρια για γονείς:

Κυριακή
17.00 - 20.00 Συμβουλευτικός Σταθμός από τη “Λέξη”
18.00 - 19.00 Ομιλία: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού: ο ρόλος μου ως γονέας"

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μιας προσωπικής συνάντησης με εξειδικευμένους επιστήμονες. Θα μπορέσουν να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες σχετικά με θέματα μάθησης, λόγου, συμπεριφοράς, σχολικής και οικογενειακής ζωής.
Για να προγραμματίσετε το δωρεάν προσωπικό σας ραντεβού, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία: 210-6810683 ή 6977663892.

Η διοργάνωση:
"Τα Πιτσιρίκια" είναι μια οργάνωση που ασχολείται με το παιδί! Αποτελείται από μια ομάδα νέων γονειών που δραστηριοποιούνται σε οτιδήποτε εναλλακτικό έχει σχέση με τα αγαπημένα μας πιτσιρίκια. Πρόκειται για μια νέα ιδέα για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών που επιμένουν να διαφέρουν.


Πληροφορίες: Μ17 - καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα. Links: http://tapitsirikia.gr https://www.facebook.com/events/570252746339950/


Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν ιστορία, μυθολογία και φυσική παίζοντας θέατρο!
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί άλλο ένα πρωτότυπο εργαστήρι για παιδιά 8 - 12 ετών με τίτλο: Βρισκόμαστε «εδώ και τώρα», πριν από 2....
«Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική!»
Ένα μουσικό/εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και τους γονείς τους, στη Στέγη-Ίδρυμα Ωνάση, Οκτώβριος-Νοέμβριος 201...
Εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!
Τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένα σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, τα οποία ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι.
Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Οκτώβριος 2015
Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά!
Σεπτέμβριος 2015
Σχολική και μουσειακή χρονιά στο Μουσείο Πειραμάτων
Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015

Q&A
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών και ακόμη δεν κοιμάται καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται μόνο ένα μισάωρο στις 11.00 το πρωί και ένα στις 3....
Καλησπέρα έχω ένα γιο 5 1/2 μηνών έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία γυρνάει το κεφάλι δεξιά και αριστερά σαν να ενθουσιάζεται. Επίσης καμία φορ...Σεπ     20
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus