Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού με στόχο, μέσα από την ψυχαγωγία, τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να τα εκφράσουν, τις ικανότητές τους και να τις εξελίξουν, τις προτιμήσεις τους και να τις χαρούν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έναρξη: 14 Φεβρουαρίου

Λήξη: 30 Μαΐου (εκτός από 28/02, 11/04. 2/05)

Ώρα: 17.00-18.30

(ΠΠ1) Για παιδιά 4-8 ετών

Τιμή: 48€ ανά 4 συναντήσεις

ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Έλα να μοιραστείς με την ομάδα σου το αγαπημένο σου παραμύθι που ξεδιπλώνεται σε ένα κήπο. Όλοι μαζί θα το ζωντανέψουμε, σε μικρά σκηνικά, θεατρικά παιχνίδια! Κήποι μυστικοί και μαγικοί, κήποι που μεγαλώνουν και ανθίζουν, κήποι του παππού και της γιαγιάς. Κήποι με πορτοκαλιές, με γίγαντες και μεταμορφώσεις. Το παιχνίδι προσποίησης, το παιχνίδι ρόλων και το μιμητικό παιχνίδι θα μας βοηθήσουν να καλλιεργήσουμε την λεκτική επικοινωνία αφού κάθε παιδί που θα συμμετέχει σ’ αυτό θα κινείται, θα μιλάει, θα πράττει, θα ασκεί και θα δέχεται επιρροή από τις πράξεις και τη συμπεριφορά των άλλων παιδιών της ομάδας. Με την λήξη των μαθημάτων θα δημιουργηθεί ένα διαφορετικό θεατρικό παιχνίδι στον κήπο της Πύρνας!

Μαρία Λαγωνίκα, Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

ΣΑΒΒΑΤΟ  15 Φεβρουαρίου, 8, 15, 29 Μαρτίου, 5 Απριλίου και 3, 10 & 17 Μαΐου

Ώρα: 10.00 -11.30

(ΠΠ2)

Ενότητα 8 εργαστηρίων

Για παιδιά 5-10 ετών

Τιμή: 96€, σε 2 δόσεις

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΗΠΟ

Οι μικροί κηπουροί θα γνωρίσουν και τον σημαντικό ρόλο του καθενός στη ζωή του κήπου. Θα μάθουν τα βασικά Μεσογειακά φυτά, τα οποία θα συναντήσουν συχνά στη ζωή τους και θα ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους. Θα καλλιεργήσουν εποχιακά καλλωπιστικά και λαχανικά στον κήπο της Πύρνας αλλά και σε γλάστρες που θα πάρουν στο σπίτι. Κάθε μάθημα κρύβει μικρές δραστηριότητες-εκπλήξεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδέσουν το μυστήριο της φύσης με τη δική τους ζωή τους και να κατανοήσουν τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η εμπειρία τους θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στον κήπο του Mediterranean Garden Society.

Ίζαμπελ Σάντερς, Φυτοκόμος στον κήπο του Mediterranean Garden Society

Σε όλα τα παιδικά εργαστήρια ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής είναι 8 παιδιά. Για συμμετοχή σε 2 διαφορετικά εργαστήρια ή για αδέλφια, ή για πληρωμή ανά 8 συναντήσεις, έκπτωση 10%. Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές (λήγουν 48 ώρες πριν την κάθε εκδήλωση) στο τηλ. 2106230913, email pyrnanet@otenet.gr


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 & 22 Φεβρουαρίου, 8 & 15 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 10 Μαΐου

Ώρα: 12.00 -13.30

(ΠΠ3)

Για παιδιά άνω των 5 ετών

Τιμή: 18€/ εργαστήρι,

64€/ 4 εργαστήρια

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της Πύρνας τα παιδιά θα φτιάξουν νόστιμες λιχουδιές! Πέρα από τη διασκέδαση και την εξοικείωση με τα υλικά και τα σκεύη, επιδιώκουμε να βάλουμε στην καθημερινότητά των παιδιών μια διαφορετική προσέγγιση στο φαγητό, που προσφέρει μια σωστή βάση για το διατροφικό τους μέλλον. Τα παιδιά δοκιμάζουν τα ποικίλα συστατικά, αποκτούν γευστικές εμπειρίες, μαθαίνουν για την αξία και την τοπική ταυτότητα των ελληνικών τροφίμων και μαγειρεύουν από ελληνικά μέχρι …κινέζικα πιάτα.

Με τον Θανάση Ρούσσο, μάγειρα με πολυετή εμπειρία σε συνεργασία με παιδιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Μαΐου  

Ώρα: 11.30-13.00

(ΠΠ4)

Για παιδιά άνω των 5 ετών

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΟΥ

Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά διαφορετικούς τρόπους  έκφρασης δημιουργίας και επικοινωνίας, να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά και τεχνικές και τελικά να δούμε πώς μέσα από την τέχνη και την τεχνική τα παιδιά φτιάχνουν κάτι που στο τέλος του μαθήματος μπορούν να το  φορέσουν! Έτσι σε μία λευκή μπλούζα ζωγραφίζουν με πινέλα ή γράφουν, ή συνθέτουν με stencil ή μεταφέρουν με στάμπα τον αγαπημένο τους ήρωα, ή συνδυάζουν και τις τρεις τεχνικές.

ΣΑΒΒΑΤΟ  24 Μαΐου 

Ώρα: 11.30-13.00

(ΠΠ5)

Τιμή: 14€ + 5€ υλικά

2 εργαστήρια:  24€ + υλικά

ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΤΙΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΜΟΥ

Αφήνουμε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και να φτιάξουν τις δικές τους σαγιονάρες, τις οποίες θα φορέσουν το καλοκαίρι που έρχεται και θα ευχαριστηθούν! Χρησιμοποιούμε χάνδρες, κορδόνια, και διακοσμητικά στοιχεία όπως κορδέλες, κοχύλια, ζωάκια, φουντίτσες, λουλουδάκια και ακόμα αγαπημένους ήρωες, angry birds, καραβάκια κλπ για κορίτσια και αγόρια!

Με την Κατερίνα Πλειώνη, Σχεδιάστρια ΠΥΡΝΑ, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, τηλ. 2106230913.