Ζωγραφίζουμε και κατασκευάζουμε τους δικούς μας, μοναδικούς χαρταετούς, δημιουργούμε παραμύθια, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών, συνομιλούμε με την Ινδία, αυτοσχεδιάζουμε, εμπνεόμαστε από τη «Χαρά των πουλιών», συνεργαζόμαστε με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», πετάμε μαζί στον λόφο Φιλοπάππου και γευόμαστε τα Κούλουμα στο σπίτι του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

 «Χρωματιστοί Χαρταετοί» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως… 100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 για να διασκεδάσουν δημιουργικά! Εικαστικά εργαστήρια, δημιουργίες ιστοριών με αφορμή έργα παιδιών, θεατρική κίνηση σάς περιμένουν από τις 11.00 έως και τις 15.00 στο χώρο του Μουσείου.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11.00, η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά μέχρι τις 15.00.

 «Ένας χαρταετός … με τέχνη»

Ελάτε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί το αετόχαρτο για να φτιάξουμε τους χαρταετούς του Μουσείου και σας προσκαλούμε να τους  «πετάξουμε» παρέα την Καθαρά Δευτέρα 23/02.

 «Τα δικαιώματά μου πετάνε πάνω από την πόλη με ένα χαρταετό»

Θέλουμε όλοι να μάθουν τα δικαιώματά μας! Μέσα από θεατρικές δράσεις, αυτοσχεδιασμούς και κίνηση δημιουργούμε το χαρταετό των δικαιωμάτων μας.

 «Ένας χαρταετός πετά πάνω από δύο μουσεία»

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης συνεργάζεται με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», φιλοξενεί το έργο «Η χώρα των πουλιών» (1960), με θέμα χαρταετούς, ιπτάμενα αλλά και καθημερινά αντικείμενα που πετάνε! Εμπνεόμαστε και  ζωγραφίζουμε το δικό μας έργο.

 «Ένας χαρταετός ενώνει δύο χώρες»

Ένα έργο παιδιού από την Ελλάδα και ένα έργο παιδιού από την Ινδία γίνονται αφορμή για να «γράψουμε μια ιστορία-χαρταετών». Τα έργα της έκθεσης «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος» συνομιλούν, ταξιδεύουν και ζωντανεύουν κάθε φορά μια διαφορετική ιστορία.

Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και… πολλή πολλή φαντασία!

Είσοδος 2 € το άτομο. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.

*Παρακαλούμε, σημειώστε ότι οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Κατασκευάζοντας χαρταετούς»

Ομάδα των ΚΑΠΗ Υμηττού, Δάφνης επισκέπτεται το Μουσείο 10.00-12.00 και κατασκευάζει παραδοσιακά και με τις κατάλληλες γνώσεις 3-4 χαρταετούς με βοηθούς τα παιδιά των 8μηνων εργαστηρίων που έρχονται κάθε Σάββατο στο Μουσείο.

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

«Πετώντας τους δικούς μας χαρταετούς»

Ελάτε στις 11:00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να «πετάξουμε» παρέα έως τις 13.00 τους χαρταετούς στο γειτονικό λόφο του Φιλοπάππου!

«Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου»

Κατηφορίζουμε για να γευτούμε τα κούλουμα στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου, όπου παρουσιάζονται έργα του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου σχετικά με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα μαζί με έργα παιδικής Τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης! (11 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου)

Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958 που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα. Τα Κούλουμα του Βασιλείου εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας. Την παράδοση αυτή διατήρησε και συνεχίζει το Μουσείο, που θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 έως τις 16:00 και θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού!

Atelier Σπύρου Βασιλείου, Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, τηλ. 210 9231 502, www.spyrosvassiliou.org. Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή 10.00-16.00, Πέμπτη 10.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00-16.00. Είσοδος δωρεάν.   Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα. Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 / Κυριακή: 11.00 – 14.00, τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750.