– Επιστημονικό εργαστήρι για παιδιά «Η Χημεία στην Κουζίνα» – 13.03.2015,  Ώρα 17.00 Ακούγοντας τη λέξη χημεία, στο μυαλό μας έρχονται αντιδραστήρια, μπουκαλάκια, εκρήξεις και έντονα χρώματα. Η Χημεία είναι πολύ πιο κοντά μας. Τη χρησιμοποιούμε σε κάθε τι που κάνουμε και καθημερινά αξιοποιούμε τα προϊόντα της.  Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά είναι εκεί. Από το πρωί που ξυπνάμε, στο πρωινό μας, στα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σχολείο, στην κουζίνα μας για το καθημερινό φαγητό, στις δουλειές του σπιτιού, όλα κρύβουν τη χημεία. Στο εργαστήριο σας προσκαλούμε να χρησιμοποιήσουμε το χημικό εργαστήριο που έχουμε όλοι στο σπίτι μας : την κουζίνα. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μανώλης Αλισαβάκης, Χημικός Εκπαιδευτικός *Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.

– Εργαστήρι για παιδιά 2 – 5 ετών «Φωλιές για ιστορίες» – 15.03.2015  Ώρα: 12.00 Με διάφορα υλικά, φτιάχνουμε μικρές φωλιές ζώων, μέσα στη γη, κάτω από τη θάλασσα, πάνω στα δέντρα, μπαίνουμε μέσα με τα παιδιά μας, μεταμορφωνόμαστε σε αλεπούδες, αρκούδες, λυκάκια, κουκουβάγιες, ιππόκαμπους. Γονείς με παιδιά ηλικίας 2-5 ετών προσκαλούνται να έρθουν στο ΚΕ για να φτιάξουν μια φωλιά με υλικά που θα τους διαθέσουμε ή που θα φέρουν από το σπίτι τους και κατόπιν να τρυπώσουν μέσα και να διαβάσουν ιστορίες. Για παιδιά ηλικίας 2 – 5 ετών Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Χαρά Μαραντίδου, Φώτης Σαγώνας, Φώτης Φλεβοτόμος  *Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα