Πολλές φορές τα παιδάκια αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο τους και συγκεκριμένα νυχτερινούς τρόμους. Κάτι τέτοιο δείχνει να συμβαίνει και στη δική σας κόρη. Οι νυχτερινοί τρόμοι μπορεί να συνδέονται με την κούραση ή το άγχος του παιδιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το παιδάκι μπορεί να κουράζεται περισσότερο από όσο αντέχει ή να  συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που το αγχώνουν και του δημιουργούν ένταση.

Καλό είναι να τηρείτε αυστηρά τις ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην υπάρχει φυσική δραστηριότητα λίγο πριν το βραδινό ύπνο του. Το δωμάτιο του να είναι ήσυχο και ζεστό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να κοιμάστε μαζί της είτε στο ίδιο κρεβάτι είτε στο ίδιο δωμάτιο. Μπορείτε να νανουρίζετε το παιδί και να μένετε για λίγο μαζί του μέχρι να κοιμηθεί και στη συνέχεια να απομακρύνεστε από το δωμάτιο. Αν κλάψει να ξαναπάτε στο δωμάτιό της μέχρι να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Συνεχίστε για όσες φορές χρειαστεί μέσα στη νύχτα, αλλά επιμείνετε με αποφασιστικότητα.

Τέλος, να θυμάστε ότι οι νυχτερινοί τρόμοι σταδιακά εξαφανίζονται κοντά στην  ηλικία των έξι ετών. Αν όμως επιμείνουν καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε από κοντά κάποιον ειδικό σε προβλήματα ύπνου.  

Κατερίνα Θεοδωρίδου (ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια)