Η συγγραφές Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει δυναμικά με το τρίτο της βιβλίο Δύο φορές κι έναν καιρό… ήταν η Σταχτοπούτα, στο οποίο παρουσιάζει την κλασική εκδοχή της Σταχτοπούτας, αλλά και μια άλλη, άκρως ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική, αλλά και διδακτική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Στην πασίγνωστη ιστορία της Σταχτοπούτας η καλή νεράιδα που όλοι επιθυμούν να έχουν, με το μαγικό ραβδί και ο πρίγκιπας με το βασίλειο, που τελικά σώζει τη Σταχτοπούτα από τις δυσκολίες της ζωής, είναι το όνειρο κάθε κοριτσιού. Στη εκδοχή της Μαρίνας Γιώτη, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος, μετά την περιπέτεια του στο δάσος με τη Σκυφοκοκκινίτσα έρχεται ξανά, αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν; Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το… παραμύθι; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»; Ένα βιβλίο που µιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για γονείς και παιδαγωγούς που µαθαίνει στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις. Το νόημα βρίσκεται άλλωστε στα λόγια της Σταχτοπούτας…

«Η μαγεία υπάρχει, μας εμπνέει και βρίσκεται μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας. Είναι η δύναμη της θέλησης που όλοι έχουμε, αλλά μεγαλώνει μόνο όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας».

Σας ευχόμαστε να απολαύσετε παρέα με τα παιδιά σας αυτό το διδακτικό και διασκεδαστικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά και αγαπούν την αλήθεια μπορούν να ταξιδέψουν στις σελίδες του! Σχετικά με την Συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1999. Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στη Sonar marketing και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015 και «Σκουφοκοκκινίτσα» έναν χρόνο αργότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έχει μια κόρη 8 ετών.