της Σώτη Τριανταφύλλου, εικονογράφηση: Μελίνα Δεσφινιώτου, εκδ. Πατάκη
Οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί – επιστήµονες, φιλόσοφοι, ταξιδευτές- έχουν πεθάνει εδώ και αιώνες, αλλά δεν παύουν να χώνουν τη µύτη τους παντού! Μας ακολουθούν, µας κοροϊδεύουν, καµιά φορά µάς βοηθούν, βάζουν ένα χεράκι για να µας σώσουν. Σ’ αυτόν τον πρώτο τόµο, οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί µπλέκουν σε συναρπαστικές περιπέτειες στον ουρανό, στους ωκεανούς και στη στεριά. Εµφανίζονται µπροστά µας εκεί που δεν τους περιµένουµε.
για παιδιά 8+
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί επίσης και το…
Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν την μύτη τους παντού (ξανά)
Σ’ αυτό το βιβλιαράκι, γίνεται χαµός! Μανιώδεις οδηγοί παίρνουν µέρος σε αγώνες ταχύτητας, ο Χριστόφορος Κολόµβος τα βρίσκει σκούρα στο Τρίγωνο του Διαβόλου (θεόρατα κύµατα, θυελλώδεις άνεµοι) και ο Πυθέας, που δεν έχει ησυχία, εξερευνά τους παγωµένους βόρειους τόπους µακριά από τη µαµά του που µαγειρεύει πεντανόστιµα κουκιά µε σκόρδο. Ανάµεσά τους κυκλοφορούν οι αρχαίοι σοφοί και εφευρέτες: ο Αρχύτας µε το µπαλονούχο τροχοφόρο µάρκας Μεγαλοπερίστερο, ο Ερατοσθένης µε τη µεζούρα του, ψηλοί και κατάξανθοι Βίκινγκς που αναζητούν το βορειοδυτικό πέρασµα.
Επικίνδυνα ταξίδια, ακραία καιρικά φαινόµενα, περιπέτειες, γκάφες κι ανακαλύψεις: οι αρχαίοι σοφοί χώνουν τη µύτη τους παντού!
για παιδιά 8+