Επειδή το Πάσχα πλησιάζει, σας προτείνουμε μερικά πασχαλινά βιβλία για να διαβάσουν τα παιδιά σας στις πασχαλινές διακοπές και να έρθουν πιο κοντά στα ήθη και έθιμα του τόπου μας αλλά και να ζήσουν και να κατανοήσουν το νόημα των ημερών.

 Πάσχα των Ελλήνων

Των Καρκαβίτσα Ανδρέα, Κρυστάλλη Κώστα, Μωραϊτίδη Αλέξανδρο, Νιρβάνα Παύλο, Παπαδιαμάντη Αλέξανδρο, Σολωμό Διονύσιο, Σουρή Γεώργιο.  Εκδόσεις Άγκυρα
Εννέα ιστορίες και ένα ποίημα που γιορτάζουν την πιο λαµπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, που ταξιδεύουν σε κατακόκκινα λιβάδια γεµάτα παπαρούνες, τρεµολάµπουν µαζί µε τις αναστάσιµες λαµπάδες, ταξιδεύουν σε ήθη κι έθιµα της πατρίδας µας.  Εµπνευσµένα από κείμενα μερικών από τους πιο αγαπηµένους Έλληνες, κλασικούς συγγραφείς.

 Η Ανάσταση του Χριστού

του Φίλιππου Μανδηλαρά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.

 Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς

Της  Εύας Κασιάρου,  εικονογράφηση: Κων/να Ζαφείρη, Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη
Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τώρα το Πάσχα που βάφουμε τα αβγά, τα περιποιούμαστε και τα φροντίζουμε λες και είναι σε spa;

Η συγγραφέας Εύα Κασιάρου το σκέφτηκε και μας αφηγείται την ιστορία της κυρίας Φτούσου, ενός υπεροπτικού και φαντασμένου αυγού, όπου με ζωντανή και ευχάριστη εικονογράφηση και με έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο περιγράφει στα παιδιά τη διαδικασία του βαψίματος των αβγών και όχι μόνο… Τελικά είναι κερδισμένος αυτός που νομίζει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους; Είναι άραγε σωστό να περιφρονούμε τους άλλους; Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθετε όταν διαβάσετε την ιστορία! Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται ένα spa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι. Κατά τη διάρκεια του spa όμως έρχεται αντιμέτωπη λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά, που περίμεναν με υπομονή την πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής τους για το γιορτινό τραπέζι. Ανήμερα του Πάσχα τα κοιτούσε όλα αφ’ υψηλού. Ήταν σίγουρη για την ομορφιά της και κυρίως για τη θριαμβευτική της νίκη. Με ποιο αβγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα;   

30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα

της  Catherine Mory, μετάφραση : Μανδηλαράς Φίλιππος, Εκδόσεις Πατάκη
Ένα τέρας καταβροχθίζει σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι ψάχνει τη μαμά του στο δάσος με τις χίλιες παγίδες, μια κότα γεννά χρυσά αυγά, εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες πετούν στον πασχαλινό ουρανό…
Ένα πολύχρωμο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει από τη χώρα μας, όπου η τρομερή γιγάντισσα απειλεί την ηρωίδα του παραμυθιού, στη Ρωσία της πριγκίπισσας Όλγας, στην Αρμενία του βασιλιά της σοκολάτας ή στην Ουγγαρία, στο Σουδάν και στην Ιερουσαλήμ την εποχή της σταύρωσης του Ιησού…
Ένας χρωματιστός κόσμος γεμάτος ιστορίες και παραμύθια για όλους εμάς που περιμένουμε με ανυπομονησία το Πάσχα!

 Η Ιστορία του Πάσχα

Εκδόσεις Ουρανός
Μάθετε την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Χριστού και γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της αγαπημένης ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, με υπέροχη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο της σοκολάτας

Της Έλις Ντόλαν, μετάφραση: Μάρω Ταυρή, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια αυγά; Στο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κύριου Κούνελου η παραγωγή δε σταματά ποτέ! Εκεί εργάζονται ένα σωρό κότες κι ένας μονόκερος. Οι κότες τρώνε όλη τη σοκολάτα που παρασκευάζουν κι ύστερα γεννούν σοκολατένια αβγά! Όμως ο κύριος Κούνελος είναι πολύ άπληστος και ζητάει από τις κότες να εργάζονται ασταμάτητα και να γεννούν όλο και περισσότερα σοκολατένια αβγά, μέχρι που εκείνες αρχίζουν να δυσανασχετούν, να διαμαρτύρονται ότι θέλουν κι άλλα τρόφιμα εκτός από σοκολάτα, όπως για παράδειγμα σαλάτες, ότι χρειάζονται ξεκούραση και διακοπές και με το σύνθημα «Κότες ενωμένες ποτέ νικημένες» ξεκινούν απεργία!
Μια ξεκαρδιστική ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση, που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της φιλίας και της συνεργασίας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Χαρούμενο Πάσχα

Βιβλίο δραστηριοτήτων, Εκδόσεις Ψυχογιός
Περάστε ένα υπέροχο Πάσχα µε αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων που «µυρίζει» άνοιξη! Ήσυχα προβατάκια, χαριτωµένα κουνελάκια και φασαριόζικα κοτοπουλάκια — όλα τα αγαπηµένα ζωάκια βρίσκονται µέσα στις σελίδες αυτού του απίθανου βιβλίου. Με πάνω από 200 αυτοκόλλητα και µια κουνελο-µάσκα, αυτό το βιβλίο θα σκορπίσει τη χαρά στις διακοπές του Πάσχα!

Που χάθηκαν τα αυγά

Των Guillain Adam, Guillain Charlotte, Εκδόσεις Πατάκη
Γιατί ο Λάμπης παίρνει όλα τα μπράβο ενώ κάθε χρόνο φτιάχνουν μαζί με τη Φανή σοκολατένια αυγά για τα ζώα του δάσους;  Ήρθε η ώρα η Φανή να καταστρώσει ένα σχέδιο και να χαρίσει στα ζώα το πιο ωραίο παιχνίδι για την Πασχαλιά. Μπράβο σου Φανή!