Υπάρχει μια μαγική εποχή, όταν θα δείτε ότι τα παιδιά σας ενδιαφέρονται για τις εργασίες στο σπίτι σας. Θα θελήσετε να τα αγκαλιάσετε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Φέτος, μπορεί να είναι η κηπουρική η ευκαιρία για να περάσετε δημιουργικό χρόνο όλοι μαζί. Θα έχετε υπέροχα βότανα και λαχανικά και θα δείξετε στα παιδιά σας πόσο συναρπαστικό είναι να φτιάξουν και να διατηρήσουν έναν κήπο. Υπάρχουν προφανώς κάποιες δουλειές στον κήπο που είναι καλύτερες για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, όπως η εγκατάσταση του φράχτη, αλλά υπάρχουν και πολλά μικρά καθήκοντα για τους νεότερους. Δείτε μερικές ιδέες και αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στον κήπο αυτό το καλοκαίρι.

Επιλέγοντας τα φυτά Τα παιδιά σας ίσως να είναι πιο επιφυλακτικά αν τους ζητήσετε να βοηθήσουν να φυτέψετε το ετήσιο σπανάκι και τα λάχανα (το στερεότυπο και ομόφωνό τους «δεν πρόκειται να με κάνετε να το φάω, έτσι;»), οπότε αφήστε τα να επιλέξουν κάποια από τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά και θα είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσουν. Αν ξεκινάτε από το σπόρο, αφήστε τα να σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε έναν εσωτερικό κήπο και να δείτε τους σπόρους να μεγαλώνουν. Εάν επιλέγετε φυτά στο κατάστημα, αφήστε τα να πάρουν μερικές δικές τους ποικιλίες. Διδάξτε τα τι πρέπει να αναζητήσουν σε ένα υγιές φυτό και δείξτε τους πώς μπορείτε να πείτε ποιοι τύποι θα ευδοκιμήσουν στην αυλή σας διαβάζοντας τις ετικέτες σε κάθε γλάστρα. Εκπαιδεύστε τα στη συνδυαστική φύτευση, όπως το συνδυασμό βασιλικού και ντομάτας σε κοντινή απόσταση, ή το σκόρδο και τα καρότα μαζί (η μυρωδιά από το σκόρδο προστατεύει τα καρότα). Αφήστε τα να αγοράσουν τα δικά τους επιλεγμένα φυτά που μπορούν να καλλιεργήσουν.

Προετοιμάζοντας το έδαφος Το σκάψιμο πρέπει να αφεθεί στον ενήλικα, αλλά τα μικρότερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν να απλώσετε το χώμα, την κοπριά και να πασπαλίσουν τυχόν επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Επιτρέψτε τους να εξοικειωθούν με μια σειρά από εργαλεία χειρός κηπουρικής όπως φτυάρια, σπάτουλες και τσουγκράνες παίζοντας στο έδαφος πριν φτάσετε στη φύτευση. Ενθαρρύνετέ τα να υπολογίζουν που πρέπει να πάει κάθε φυτό, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις απαιτήσεις για την απόσταση και το ηλιακό φως για κάθε ποικιλία. Αφήστε τα να μετρήσουν την απόσταση για μεμονωμένους σπόρους και μικρά φυτά με μία μετροταινία. Φυτεύοντας και ποτίζοντας Μια από τις αγαπημένες δουλειές των παιδιών μπορεί να είναι το να σκάβουν τις τρύπες και να αφαιρούν προσεκτικά τα φυτά από τα γλάστρες. Μόλις τα παιδιά σας σκάψουν μια τρύπα για το φυτό που είναι αρκετά βαθιά και φαρδιά, δείξτε τους πώς να αφαιρέσουν απαλά το φυτό από το δοχείο του. Θα είναι πιθανώς εντυπωσιασμένα με το πώς οι ρίζες των φυτών έχουν πάρει τη μορφή του δοχείου και θα πρέπει να τους θυμίσετε να τις χαλαρώσουν λίγο πριν φυτέψουν. Μόλις τα φυτά βρίσκονται στο έδαφος, δείξτε στα παιδιά πώς να ποτίζουν τα νέα φυτά. Το να χρησιμοποιούν έναν ακροφύσιο σωλήνα με διάφορες ρυθμίσεις ψεκασμού είναι διασκεδαστικό γι’ αυτά, σίγουρα! Κάντε ένα σχέδιο για να ποτίζετε τον κήπο κάθε βράδυ ή όσο συχνά χρειάζεται, ανάλογα με τις βροχοπτώσεις. Υπενθυμίστε τους να κάνουν λογική χρήση του νερού από το σωλήνα και, αν μπορείτε, επιτρέψτε στα παιδιά να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για τη συλλογή βρόχινου νερού χρησιμοποιώντας ένα βαρέλι βροχής. Μαζεύοντας τα φρούτα και τα λαχανικά Δεν υπάρχει έγνοια εδώ – αν τα παιδιά σας σάς βοηθούν όλη την εποχή, θα είναι εύκολο να εντοπίσουν πότε υπάρχει νέα ανάπτυξη στα φυτά σας. Βοηθήστε τα να μάθουν πόσο καιρό τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να μείνουν συνδεδεμένα με το φυτό. Όταν είναι έτοιμα για συγκομιδή, επιτρέψτε στα παιδιά να επιλέξουν τα λαχανικά ή τα φρούτα.