O εντυπωσιακός αυτός παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο Loop βρίσκεται στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, την πυκνοκατοικημένη Tianjin. Ο Loop δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες της περιοχής, μιας και η πόλη αυτή «φιλοξενεί» μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και πολυεθνικών και κατά συνέπεια πολλές οικογένειες από όλο τον κόσμο. Στόχος λοιπόν, ήταν να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένας δίγλωσσος παιδικός σταθμός υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών όχι μόνο από πλευράς εκπαίδευσης αλλά και αισθητικής.  Ένα μέρος που να έχει στοιχεία ελευθερίας και τα παιδιά θα μπορούν να βιώσουν τη χαρά… μαθαίνοντας!
Για την σχεδίαση λοιπόν  αυτού του «ανορθόδοξου» κτιρίου που μοιάζει με ακανόνιστο δαχτυλίδι συνεργάστηκαν ο αρχιτέκτονας Κeeichiro Sako με την επίλεκτη ομάδα αρχιτεκτόνων Yoko Fujii, Shuhei Aoyama, και Junya Kazuno.
Το εξωτερικό περίβλημα του λευκού κτιρίου καλύπτεται από σειρές μεγάλων παραθύρων τύπου αεροπλάνου, όπου τα περβάζια τους είναι ζωγραφισμένα μ’ ένα από τα 7 διαφορετικά χρώματα που αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη πτέρυγα. Για παράδειγμα είναι πολύ εύκολο για το πιτσιρίκι να φτάσει το γραφείο της νοσοκόμας αν κοιτάει το χρώμα των παράθυρων και ακολουθήσει το κόκκινο χρώμα στα περβάζια, στους τοίχους, και στα δάπεδα.
Όλες τις τάξεις βλέπουν προς τον εξωτερικό χώρο για άπλετο φως. Ο κήπος του είναι ένας υπέροχος χώρος για να παίξουν τα παιδιά αλλά και να για πάρουν καθαρό αέρα.
Στον 3ο όροφο τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε ένα μπαλκόνι που οδηγεί στο roof garden. Χλοοτάπητας καλύπτει την ταράτσα που χωρίζεται από μεγάλους πολύχρωμους τοίχους, επιτρέποντας στους δασκάλους να κρατήσουν τους μαθητές τους στη σωστή πτέρυγα.
Κάτω από την εξωτερική αυλή υπάρχει μια εσωτερική αυλή με τρία αίθρια που συνδέονται με τον υπαίθριο χώρο για καλύτερο φυσικό φωτισμό και για τη δημιουργία ενός χώρου παιχνιδιού όταν ο καιρός είναι άστατος.
Αλλά ας μην πούμε τίποτα περισσότερο. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.