Demo

Όλα τα μυστικά για να δουλεύει σωστά το πλυντήριο πιάτων σας!

Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Όλα τα μυστικά για να δουλεύει σωστά το πλυντήριο πιάτων σας!
Το πλυντήριο πιάτων λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς (και νοικοκύρη), όμως θέλει τακτική φροντίδα για να βγάζει πάντα πιατικά και σκεύη πεντακάθαρα. Δείτε κάποια μυστικά για τη σωστή χρήση και τον καθαρισμό του. 


Ποια σκεύη μπαίνουν στο πλυντήριο
-  Όλα τα γυάλινα εφόσον το προβλέπει ο κατασκευαστής.

-  Σιγουρευτείτε επίσης ότι πλένονται στο πλυντήριο ακριβά σερβίτσια και κρυστάλλινα ποτήρια. Από τα μεταλλικά σκεύη βάλτε στο πλυντήριο μόνο τα ανοξείδωτα και όχι άλλα π.χ. από αλουμίνιο, ασήμι, κασσίτερο, χαλκό, ανοδιωμένο αλουμίνιο, χυτοσίδηρο κλπ.

-  Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν επίσης τα πλαστικά: Τοποθέτησέ τα μόνο στο επάνω ράφι, γιατί η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο κάτω ράφι μπορεί να τα παραμορφώσει.

-  Καλύτερα να αποφεύγονται ξύλινες κουτάλες και σκεύη με ξύλινη λαβή, γιατί μπορεί να αποχρωματιστούν, να ραγίσουν ή να στραβώσουν.

-  Επίσης αποφύγετε να πειραματιστείτε με τα τηγάνια που έχουν αντικολλητική επίστρωση, εκτός εάν το επιτρέπουν οι οδηγίες χρήσης του σκεύους.

-  Μαγειρικά σκεύη με στρώση από καμένο φαγητό στον πάτο δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο, γιατί τα υπολείμματα μπορεί να φράξουν τα φίλτρα του.

-  Δώστε προσοχή στις ζωγραφιές ή τις χρυσές μπορντούρες σε πιάτα και ποτήρια, γιατί μπορεί να ξεφτίσουν.

Πώς τοποθετούνται σωστά τα σκεύη
-  Τα πιο βρόμικα πιατικά και σκεύη είναι σκόπιμο να τοποθετούνται στο κέντρο του κάτω συρταριού (με τη λερωμένη πλευρά να κοιτάει προς το κέντρο), γιατί από εκεί εκτοξεύεται το νερό της πλύσης.

-  Γεμίστε τις θήκες χωρίς να στριμώχνετε τα πιατικά, ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο κενό ανάμεσά τους και να μην κάνουν γρατζουνιές και μικροσπασίματα κατά τη διάρκεια της πλύσης .

-  Τοποθετήστε σκεύη όπως κούπες, τηγάνια, μπολ, ποτήρια κλπ. στραμμένα προς τα κάτω, για να μην μείνουν γεμάτα με βρόμικο νερό που δεν μπορεί να στραγγίξει.

-  Βάλτε τα μαχαιροπίρουνα στο ειδικό καλάθι με τη λαβή των μαχαιριών να κοιτάει προς τα επάνω και των κουταλιών και πιρουνιών προς τα κάτω (και ποτέ στριμωγμένα)

-  Οι μακριές κουτάλες, σπάτουλες, πιρούνες και μεγάλα μαχαίρια θα πρέπει να τοποθετούνται σε οριζόντια θέση.

-  Στο πλυντήριο βάλτε μόνο τα χοντρά, ανθεκτικά γυάλινα ποτήρια. Τα πιο λεπτά γυάλινα και οι πορσελάνινες ή κεραμικές κούπες θέλουν προσοχή και πρέπει να τοποθετούνται μόνο στις ακριανές θήκες του επάνω καλαθιού.

-  Μην πλένετε πιάτα, ποτήρια και κατσαρόλες μαζί. Καλύτερα τα ομοειδή σκεύη να τοποθετούνται μόνα τους σε μια πλύση.

Να ξεπλένονται από πριν τα πιάτα;
Τα απορρυπαντικά για τα πλυντήρια πιάτων έχουν σχεδιαστεί με την ιδιότητα να διαλύουν με χημικό τρόπο τα υπολείμματα τροφίμων. Φυσικά θα πρέπει να απομακρύνετε κόκαλα, κουκούτσια και άλλα σκληρά υπολείμματα τροφής από τα σερβίτσια. Η Finish γνωρίζει ότι ένα καθαρό σπίτι αποτελεί πηγή εσωτερικής ηρεμίας και σιγουριάς. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ανέπτυξε την πιο καινοτόμα έως σήμερα φόρμουλα, την Finish Δύναμη και αγνότητα με Ενεργό Οξυγόνο.  Το νέο Finish Δύναμη και Αγνότητα περιέχει οργανικούς καταλύτες που ενισχύονται με το Ενεργό Οξυγόνο, δημιουργώντας έτσι εκατομμύρια μόρια ενεργού οξυγόνου υψηλής ενέργειας, τα οποία διαλύουν τους επίμονους λεκέδες, δίνοντάς σας την αστραφτερή καθαριότητα και λάμψη που περιμένετε από τη Finish, αλλά με τη χρήση λιγότερων χημικών.  Με το Power Gel επιτυγχάνεται το μούλιασμα των σκευών σας, και απομακρύνονται τα υπολείμματα ξεραμένου φαγητού.  Το Powerball απομακρύνει τυχόν υπολείμματα, επιτυγχάνοντας έτσι απίστευτη λάμψη, ακόμη και σε συνθήκες πλύσης με σκληρό νερό. Η εξελιγμένης τεχνολογίας σκόνη με παράγοντες λευκαντικού με βάση το οξυγόνο, βρίσκει και εξαφανίζει ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες, όπως τους λεκέδες από καφέ και τσάι. Το Finish Δύναμη και Αγνότητα κάνει ΟΛΑ αυτά χωρίς πρόσθετα φωσφονικά και με λιγότερες βαφικές και αλλεργιογόνες ουσίες. 
Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» από την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ευρωκλινική Παίδων αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί την ασφαλή επιλογή για τη φ...

Q&A
Έχω δύο παιδιά το ένα 7 (αγόρι) και το άλλο 4 (κορίτσι). Το αγόρι είναι ένα παιδάκι που γενικά τον λες "φοβητσιάρη", καλό και ευαίσθητο...
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...Δεκ     12
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus