Υλικά (για 25 μπάρες) 2 κούπες δημητριακά της επιλογής σας 1 κούπα βρώμη 1 κούπα ανάλατους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας 130 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη 160 γραμμάρια μέλι 60 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο 250 γραμμάρια κουβερτούρα Εκτέλεση Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς (σε σχετικά μεγάλα κομμάτια) και τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μαζί με τη βρώμη. Ψήνουμε για πέντε λεπτά στο grill, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά και με προσοχή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα δέσει όλα τα υλικά Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού πάρει βράση το αφήνουμε 1-2 λεπτά στην φωτιά και μετά το βγάζουμε. Όσο το σιρόπι είναι ακόμα πολύ ζεστό, ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε τα δημητριακά και ξανά ανακατεύουμε καλά. Σε μία μακρόστενη φόρμα, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα το μείγμα μας και χρησιμοποιούμε ένα ακόμα κομμάτι λαδόκολλα για να πιέσουμε το μείγμα μας ώστε να δημιουργηθεί μια λεία και επίπεδη επιφάνεια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και με την βοήθεια ενός κουταλιού τη ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για είκοσι λεπτά. Τέλος, όταν την βγάλουμε τεμαχίζουμε σε ίσες μπάρες.