«Όταν είσαι 44 ετών και δεν είσαι παντρεμένη, ο κόσμος σε ρωτάει τι έχει πάει λάθος μ’ εσένα. Aς πούμε ότι τότε ζούσα την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου. Η τελευταία μου φίλη ήταν έγκυος κι εγώ είχα «χάσει» τα τριάντα μου».

H Kim μια γυναίκα που διανύει την 6η δεκαετία της ζωής της, εξομολογείται την εμπειρία της μητρότητας. Μέσα από on-off σχέσεις και γρήγορους ρυθμούς ζωής, κατάφερε να βρει τον άνθρωπο της ζωής της στα 48. Μετά από 4 ευτυχισμένα χρόνια γάμου, στα 52 της, πήρε την απόφαση να κυοφορήσει.

«Πίστευα ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ σε μένα», λέει η Κιμ και αποκαλύπτει ότι γνώρισε τον σύζυγό της μέσα από ένα μέηλ. «Κατάλαβα ότι αυτός είναι. Ερωτευτήκαμε. Είχα πίστη, αν ήταν να γίνω μητέρα, θα γινόμουν».  Οταν έφτασε η συζήτηση στο παιδί, η Κιμ ανέφερε στον σύζυγό της ότι θα ήταν ευτυχισμένη και θα αγαπούσε το παιδί της όπως κι αν αυτό έφτανε (σσ υιοθεσία) στην οικογένειά τους. Ομως ο άντρας της ήθελε σχέση αίματος με το παιδί. Οπότε στράφηκε στο γιατρό για να συζητήσει τη λύση της παρένθετης μητέρας. Ο γιατρός αναρωτήθηκε γιατί να επιλέξει αυτή τη λύση και να μην κυοφορήσει η ίδια…«Γιατρέ είμαι 52» αναφώνησε η Κιμ. «Καθόμουν απέναντι από το γιατρό ο οποίος μου είπε ότι θα έκανε το αδύνατο δυνατό. «Θα σε ενθαρρύνω να γεννήσεις εσύ το παιδί σου», της είπε ο γιατρός «το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ωάριο από δωρήτρια». Η Κιμ περιγράφει την αγωνία των 12 ημερών, ώσπου να μάθει τελικά ότι είναι έγκυος. Οταν έμαθε ότι τελικά όλα πήγαν καλά, ξεκίνησε να ζει την πιο υπέροχη περίοδο της ζωής της. 

Όταν έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι η Κιμ δεν σταμάτησε στιγμή να κλαίει..«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου».