Αν είναι κάτι που κάνετε και σας αρέσει, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε επειδή κυοφορείτε. To περπάτημα, το τζόγκινγκ και η κολύμβηση θεωρούνται ασφαλής εκγύμναση στην εγκυμοσύνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε λίγο πιο προσεκτική γιατί οι αλλαγές στην κατανομή βάρους επηρεάζουν την ισορροπία σας. Κατά τα άλλα, οι υγιείς γυναίκες με εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές, μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητες.

Όσο περνούν οι μήνες, η άσκηση σας δυσκολεύει λίγο περισσότερο οπότε ίσως θα χρειαστεί να μειώσετε βαθμιαία τη συχνότητα και τη διάρκεια της άσκησης. Το κάνουν ακόμα και οι επαγγελματίες του είδους. Σιγουρευτείτε ότι ενυδατώνεστε συνέχεια και ότι δεν εξοντώνετε τον εαυτό σας μένοντας χωρίς ανάσα. Ένα τεστ είναι να μπορείτε να μιλάτε ενώ κάνετε τζόγκινγκ.

Αν ήσαστε ανενεργή σωματικά πριν την εγκυμοσύνη, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να σας ενημερώσει για το πώς και πόσο μπορείτε να ασκηθείτε. Σε γενικές γραμμές, 20 λεπτά σε χαλαρό ρυθμό τζόγκινγκ την ημέρα είναι μια χαρά. Η εγκυμοσύνη είναι η πιο ακατάλληλη περίοδος να ξεκινήσετε έναν έντονο τρόπο γυμναστικής. Αν υπάρχουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας ή έχετε αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας ή πρόωρου τοκετού, θα πρέπει να είστε σίγουρε για το επίπεδο και την ένταση γυμναστικής. Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις κύησης διδύμων ή τριδύμων.