Ναι είναι, αλλά θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας στην προετοιμασία του φαγητού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το αποθηκεύετε σωστά και να το μαγειρεύετε ή να το ξαναζεσταίνετε κατάλληλα. Απαγορεύεται να τρώτε ωμό κρέας, πουλερικά ή ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί προκαλούν δηλητηρίαση και σας θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο. Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, εμετούς και διάρροια σε σοβαρές περιπτώσεις και να οδηγήσει ακόμα και στην αποβολή.

Πώς ξέρω με σιγουριά ότι το κρέας έχει μαγειρευτεί σωστά; Το θερμόμετρο μαγειρικής θα σας πει με ακρίβεια. Το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί πρέπει να μαγειρεύεται στους 63 βαθμούς Κελσίου και τα πουλερικά στους 74. Το ίδιο ισχύει και για τα αλλαντικά, το μπέικον, τα λουκάνικα και τα καπνιστά κρεατικά.

Είναι ασφαλές να τρώω κρέας στα κάρβουνα ή που έχει παραψηθεί; Το να τρώτε περιστασιακά, δεν προκαλεί κακό. Αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολύ καλοψημένο κρέας ή ψάρι, σε σημείο να μαυρίζει, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Για να μην διατρέξετε κίνδυνο, αφαιρέστε το εμφανές λίπος πριν το μαγειρέψετε, ζεστάνετε λίγο το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων πριν το μαγειρέψετε, γυρίστε πλευρές συχνά στο ψήσιμο και κόψτε τα σημεία που έχουν μαυρίσει.