Το σώμα σας αλλάζει. Όχι μόνο μεταβάλλεται το κέντρο βάρους αλλά κουράζεστε πιο εύκολα λόγω της αύξησης του βάρους σας. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιαδήποτε σωματική άσκηση και να δείξετε μεγάλη προσοχή. Αν πιέσετε το σώμα σας πέρα από τα όριά του, θα σας ενημερώσει το ίδιο. Αν λοιπόν εντοπίσετε κάποια από τα ακόλουθα σημάδια, θα πρέπει να προσαρμόσετε ή να αποβάλετε την άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δεν μπορείτε να μιλήσετε ενώ γυμνάζεστε. Αν η καρδιά χτυπά πολύ γρήγορα και μένετε από ανάσα όταν μιλάτε, μάλλον ασκείστε πολύ σκληρά. Πρέπει να μετριάσετε την ένταση και να κρατήσετε τη διάρκεια μέχρι μισή ώρα.

Νιώθετε εξόντωση και όχι ενέργεια. Αν νιώθετε μία βαθμιαία κούραση και καθόλου ανανεωμένη, τότε μάλλον το παρακάνετε. Το ίδιο ισχύει και για τους σωματικούς πόνους που σημαίνει ότι κάνετε υπέρ χρήση των μυών και των συνδέσμων.

Επηρεάζεται η ισορροπία σας. Η υπερβολική μυϊκή αδυναμία δεν είναι συνηθισμένη μετά την άσκηση.

Οι πρωινοί χτύποι της καρδιάς σε κατάσταση ηρεμίας είναι ανεβασμένοι κατά 10 το λεπτό.

Αρρωσταίνετε συχνά και σας παίρνει πολύ χρόνο να επανέλθετε.

Νιώθετε μόνιμα κουρασμένη και υποφέρετε από αϋπνίες.

Οι πιο σοβαρές και επικίνδυνες ενδείξεις που χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια είναι η κολπική αιμορραγία που μπορεί να σημαίνει και πρόωρο τοκετό. Αν νιώθετε ότι το έμβρυο κινείται λιγότερο. Βοηθά να ενυδατώνεστε και να τρέφεστε πριν την άσκηση. Αν νιώθετε ζαλάδα και πονοκεφάλους μαζί με κούραση. Σε κάθε περίπτωση, σταματήστε την άσκηση, πιείτε νερό και ξεκουραστείτε. Ο πόνος στο στήθος, το πρήξιμο στους αστραγάλους και ο ασυνήθιστος καρδιακός παλμός είναι μερικές ακόμα ‘κόκκινες σημαίες’ όταν γυμνάζεστε.