Το μωρό σας στις 14 εβδομάδες: οι μεγάλες αλλαγές στην ανάπτυξη είναι ότι τώρα μπορεί να κάνει γκριμάτσες, να ουρήσει, να πιπιλίσει τον αντίχειρά του. Το σώμα μεγαλώνει πιο γρήγορα από το κεφάλι. Αυτήν την εβδομάδα, τα χέρια μεγαλώνουν σε συμμετρία με το υπόλοιπο σώμα ενώ τα πόδια αργούν λίγο περισσότερο. Αν και ακόμα δεν νιώθετε να σας κλωτσάει, οι παλάμες και οι πατούσες είναι πιο δραστήριες και ελαστικές.

Η ζωή σας. Καλώς ήρθατε στο δεύτερο τρίμηνο. Νιώθετε την ενέργεια να επιστρέφει, το στήθος δεν είναι τόσο ευαίσθητο και η ναυτία έχει αρχίσει να υποχωρεί. Τώρα αρχίζει να γίνεται αισθητή η παρουσία του μωρού και αντιλαμβάνεται καλύτερα ο σύντροφός σας τη διαδικασία. Τώρα μπορείτε να κάνετε σχέδια, να ονειρευτείτε και να έχετε πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι πολύ φυσιολογικό να έχετε μία ελαφριά ανησυχία.

Να μάθετε ή όχι το φύλο του μωρού; Η πλειοψηφία των μελλοντικών μαμάδων θέλει να μαθαίνει νωρίς το φύλο του μωρού, ενώ άλλες προτιμούν την έκπληξη. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα, εμείς σας παρουσιάζουμε τα υπέρ κάθε επιλογής. Σε περίπτωση που προτιμήσετε την έκπληξη, ενημερώστε το γιατρό σας ώστε να μην σας το αποκαλύψει κατά λάθος.

Όταν το μαθαίνετε στην εγκυμοσύνη: πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι νιώθουν ένα βαθύτερο δέσιμο με το μωρό όταν ξέρουν ποιο είναι το φύλο του. Έτσι μειώνεται η λίστα με τις επιλογές ονομάτων και μπορείτε να προετοιμαστείτε στις αγορές ρούχων και εξοπλισμού.

Όταν περιμένετε: αν δεν σαν ενδιαφέρει το φύλο του μωρού, δεν θα υπάρχει λόγος να ασχολείστε εσείς ή οι γύρω σας με το συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο ισχύει και με τις επιλογές ρούχων και χρωμάτων. Αν προτιμάτε τα ουδέτερα, είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Τέλος, η χαρά της έκπληξης είναι πάντα ένα συν (εκτός αν δεν σας αρέσουν).