Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε μία βαρεμάρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάποιες το νιώθουν στο τρίτο τρίμηνο και άλλες νωρίτερα. Ας το παραδεχτούμε. Είναι πολύ λογικό να προσπαθείτε να βολευτείτε στο κρεβάτι ή να γκρινιάζετε κάθε φορά που σηκώνεστε. Αν όμως μιλάμε για κάτι περισσότερο από βαρεμάρα και νιώθετε μία μόνιμη μελαγχολία ή κατάθλιψη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας.

Εκτός από τις σωματικές δυσκολίες, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τα σχόλια ή τις συμβουλές των άλλων. Εσείς απλά αλλάξτε τα θέματα συζήτησης προκειμένου να μην ασχολούνται όλοι με εσάς. Μην ξεχνάτε όμως ότι το τελευταίο διάστημα της εγκυμοσύνης, θέλοντας και μη, θα πρέπει να ασχοληθείτε με τις προετοιμασίες του τοκετού αλλά και του παιδικού δωματίου.

Κάντε ευχάριστο διάλειμμα κανονίζοντας γεύματα με φίλους σε σπίτια ή εκτός. Διαβάστε τα βιβλία που έχετε αφήσει στο κομοδίνο γιατί τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να το κάνετε. Κάντε ένα ειδικό προγεννητικό μασάζ που σας χαλαρώνει και σας γεμίζει ενέργεια, συνδεθείτε περισσότερο με το σύντροφό σας και δραπετεύστε σε άλλους κόσμους μέσα από τι σινεμά και τις ταινίες.