Ποια από εμάς δεν έχει χαζέψει όλα εκείνα τα διάσημα μοντέλα και ηθοποιούς του Χόλιγουντ να ποζάρουν ανέμελα, με χάρη και απίστευτο νάζι και ν’ ανεβάζουν χαριτωμένες φωτογραφίες στα social media, επιδεικνύοντας τις φουσκωμένες τους κοιλίτσες; Και η πρώτη μας σκέψη είναι πάντα: μα είναι δυνατόν να είναι όλα όσο τέλεια, ιδανικά και εύκολα όπως δείχνουν;
Είμαστε στην εποχή της εικόνας, ας μην γελιόμαστε. Και μάλιστα στην εποχή που μπορείς απίστευτα εύκολα να δείξεις μια εικόνα τέλεια. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα μιας μέλλουσας μαμάς; Μάλλον όχι…
Κάπως έτσι σκέφτηκε, η Maya Vordestrasse, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram, παρουσιάζοντας τη ρεαλιστική καθημερινότητα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και μετά τον τοκετό.
«Είχα κουραστεί τόσο να βλέπω τη μητρότητα σαν κάτι τέλειο, εύκολο και αψεγάδιαστο στα social media, γιατί για μένα δεν ήταν ποτέ έτσι. Αποφάσισα έτσι να μοιραστώ τη χαοτική ζωή μου με όλους, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσω και τις άλλες μαμάδες να καταλάβουν ότι δεν πειράζει αν δεν τα έχεις όλα υπό έλεγχο «, είπε η Maya στη Huffington Post .
Δυο μήνες μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης της έμεινε ξανά έγκυος και τότε αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες και να ξεκινήσει επίσημα και αυτό το project, απαθανατίζοντας στιγμές της εγκυμοσύνης της με χιούμορ και ειλικρίνεια.
Δίπλα σε κάθε φωτογραφία…κι ένας πίνακας ο οποίος αποτύπωνε με δεινά εκφραστικά μέσα κάθε στάδιο της μαγικής διαδικασίας της εγκυμοσύνης: την ευαισθησία, τον προβληματισμό, τη λαχτάρα, όλες τις σκέψεις και τις αγωνίες της για εκείνη την περίοδο και ό,τι αφορούσε την τεράστια αλλαγή στη ζωή, το σώμα, τις σχέσεις, την ψυχολογία της. Συμπέρασμα: μπορεί να μην είναι όλα τέλεια, είναι όμως αληθινά… Κι αυτό είναι μάλλον προτιμότερο..