Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η εμφάνιση ραγάδων είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. 8 στις 10 γυναίκες ισχυρίζονται ότι οι ραγάδες που έχουν στο σώμα τους, κυρίως στην κοιλιά και το στήθος, δημιουργήθηκαν στην εγκυμοσύνη τους.
Γιατί δημιουργούνται ραγάδες στην εγκυμοσύνη;
Η επιδερμίδα μας έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στις αυξομειώσεις του σώματος, καθώς η ελαστικότητα της επιτρέπει να διαστέλλεται και να συστέλλεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει στις γρήγορες αλλαγές του σώματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ραγάδες. 

 Τα στάδια της δημιουργίας ραγάδων στην εγκυμοσύνη:  1.   Κατά τους πρώτους μήνες της κύησης, οι ραγάδες έχουν ροζ χρώμα, ενώ το δέρμα γύρω από τα σημεία που δημιουργούνται οι ραγάδες μοιάζει πιο «λεπτό».  2.   Σταδιακά, οι ραγάδες γίνονται πιο μεγάλες και παίρνουν μια κόκκινη απόχρωση.  3.   Μετά την εγκυμοσύνη, χάνουν το κόκκινο χρώμα τους και αρχίζουν να παίρνουν μια λευκή απόχρωση.   Πως θα αποφύγετε την εμφάνιση τους;

Δεν είναι πάντα δυνατό να αποφευχθεί η εμφάνιση των ραγάδων καθώς η εμφάνιση τους εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως ο τύπος επιδερμίδας ή οι προηγούμενες γέννες της κάθε γυναίκας.
Για να προλάβετε την εμφάνισή τους ή να μειώσετε  δραστικά τις ήδη υπάρχουσες πρέπει να τονώσετε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας, ενυδατώνοντας την επαρκώς καθημερινά.
Η Simulcium g3 είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβετε τις ραβδώσεις που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη, το αδυνάτισµα ή την εφηβεία και να τις σβήσετε από το σώμα σας! Τα βασικά συστατικά της κρέμας Simulcium g3 είναι το οργανικό πυρίτιο, εκχύλισμα κισσού, εκχύλισμα φυκιών και υποαλλεργικό γαλάκτωμα, μια σύνθεση που έχει εκπληκτικά αποτελέσματα γι’ αυτό και την προτείνουν οι περισσότεροι δερματολόγοι και γυναικολόγοι. H Simulcium g3 εξασφαλίζει ην υγιή ανάπτυξη του δέρματος και προλαμβάνει τη δημιουργία ραβδώσεων, αφού επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων ως και 70%. Επιπλέον, συμβάλλει στη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού από ελαστίνη και κολλαγόνο, προσδίδοντας στο δέρμα σφριγηλότητα και αποτρέποντας τη δημιουργία κυτταρίτιδας.
Πως θα τη χρησιμοποιήσετε: –  Κατά την εγκυμοσύνη δύο εφαρμογές την ημέρα από τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης έως τον τοκετό. Μετά την εγκυμοσύνη μία φορά την ημέρα για την αποτροπή της χαλάρωσης. –  Κατά την εφηβεία μία εφαρμογή την ημέρα από το 13ο έως το 16ο έτος της ηλικίας. –  Κατά τη δίαιτα δύο εφαρμογές την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίαιτας.
Θα τη βρείτε στα καταστήματα Hondos Center, σε επιλεγμένα φαρμακεία & σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
Αποκλειστική διάθεση: «ΙΝΠΑ Α.Ε.», τηλ.: 2310-951.709, 210-80.25.014